BARS & RUTOR GLASS PROTEINBAK Recept

PÄRON & CHOKLAD-SANDWICHGLASS

Igår fick jag hem ett paket innehållandes en burk med kasein i den nyaste smaken från Tyngre; päronglass. Jag fick även med en broschyr med två recept, varav det ena var ett recept på just päronglass, skapat av Martina som driver bloggen Skippa Sockret. Receptet var enkelt och jag kände spontant att är det något jag vill göra med detta protein så är det glass, såklart. Meeeen jag ville göra något mer. Inte ”bara” glass. Sagt och gjort, jag gjorde Martinas glass och la den mellan två fantastiskt goda brownie-skivor. Och så doppade jag halva i mjölkchoklad. Päron och choklad är nämligen en vinnande kombo kan jag tala om, och dessa päron & choklad-sandwichglassar blev rena rama drömmen!


Både glass och brownie är superenkla, och går snabbt att slänga ihop. Jag halverade Martinas glassrecept och det blev lagom att göra 4 små sandwichglassar av.

Självklart måste en inte doppa dem i choklad… men en borde.


Doppa i vilken choklad du vill, jag använde är sockerfri choklad från HealthyCo.


PÄRON & CHOKLAD-SANDWICHGLASSAR

receptet ger 4 små glassar

Sandwichbrownie:

  • 90g kokta kikärtor, avrunna och sköljda (+”skalade”)
  • 1 ägg
  • 1 msk sirap, jag använder Nicks sirap med honungssmak
  • 20g mjölkchoklad, jag använde sockerfri från HealthyCo
  • 0,5 msk (7g) kokosolja
  • 2,5 msk kakao
  • 2,5 msk sukrin gold (eller annan brun sötning, så som kokos- eller farinsocker)
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1/8 tsk salt

Glass:

Gör såhär:

  1. Börja med glassen: vispa upp äggvitan tills fluffig.
  2. Rör ihop kasein och mjölk. Vänd ner äggvispet och vänd ihop till n jämn smet.
  3. Bre ut glassmeten i en plastbytta (typ matlåda) och ställ in i frysen. Rör om då och då.
  4. Gör brownie: Sätt ugnen på 165 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (min hade måtten 28×18).
  5. Skölj kikärtorna och pilla bort skalet/hinnan. Ja det tar lite tid men det är värt det. Mixa ihop kikärtorna med ägg och sirap till en slät smet.
  6. Hacka chokladen och smält försiktigt tillsammans med kokosolja. Rör ihop och låt svalna en aning innan du tillsätter chokladblandingen i bönsmeten. Mixa några snabba varv. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa en sista gång så du får en jämn och fin smet.
  7. Häll/bre ut smeten på det förberedda bakplåtspappret och grädda i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  8. Du kan ”bygga” dina sandwichglassar på två sätt; antingen skär du upp 8 bitar av browniesen och klickar på glass mellan två bitar. Det blir mindre snyggt. Snyggare blir det om du bara delar brownien i två lika stora delar, sedan brer på glassen, jämnar till kanterna någorlunda och sedan låter stå i frysen någon timme. Sedan skär du upp så du får mindre 4 glassar.
  9. Till absolut ingens förvåning: förvara glassen i frysen.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar