Uncategorized

Tre sorters mums

Tre ätbara saker jag är lite extra glad i just nu:

1: Glass

… något jag i och för sig alltid är extra glad i. Men jag har precis smakat två nya sorter som båda blev storfavoriter direkt. Häagen Dazs brownie macchiato visste jag att jag skulle tycka om redan på förhand, och jag blev inte besviken; jag blev, utan att överdriva, helt lycklig i själen när jag åt den. Fazers Tyrkisk Peber var jag inte alls lika optimistisk inför. Jag gillar lakrits i måttliga mängder, allra helst i kombination med choklad (vad är inte gott med choklad, liksom) men en hel bytta lakritsglass var jag osäker på vad jag skulle tycka om. Men den var ljuvlig! ”Lätt och fluffig” i konsistensen med härliga virvlar av saltlakritssås och bitar av turkisk peppar. Riktigt jäkla god!

PS: båda de här glassarna fick jag hem i senaste Smakbox-tillägget Kylt & Fryst. Vill du testa Smakbox kan du använda koden ROETHLISBEGRER för hela 50% rabatt på första boxen. [direktlänk till smakbox] För mer info om smakbox läs längst ner i inlägget!


2: Hemodlade tomater

Jag vet inte om ni förstår hur fullkomligt otroligt det är att jag lyckats odla de här. Jag är hopplös med levande ting – i våras dog min KAKTUS. Tydligen vattnade jag den för ofta (inte ofta, men de ska tydligen inte vattnas ALLS) så den ruttnade. Jag sörjer den fortfarande, den var så fin. Nåväl! Tomater, var det. KOLLA SÅ FINA DE ÄR. Eftersom det är så kallt ute nu tog jag in dem och la i ett soligt fönster, där jag hoppas de mognar.


3: Broccoli med parmesan, rostade hasselnötter och olivolja

När vi var på middag hos mamma förra helgen blev vi bjudna på torsk, potatismos och kvällens höjdpunkt: broccoli. Nu älskar jag broccoli i cirka alla former, men den här varianten var något extra alltså. Enkel att göra är den också! Varm broccoli toppas med fint riven parmesan, rostade hasselnötter och olivolja. That’s it! TESTA!


*Smakbox finns 4 olika smakinriktningar; original, balans, måltid och nyfiken. Du kan läsa mer om dem alla och vilka skillnaderna är här. Boxarna innehåller ca 15 produkter, till ett värde av 350-450 kr. Lite beroende på var i landet en bor kan en också lägga till ”Kylt & Fryst-tillägg” (ytterligare ≈10 kylda/frysta produkter, som levereras hem till dörren).

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Ullis
    5 november, 2019 at 20:24

    Jag hade oxå mina tomater i fönstret med hopp om att dom skulle bli mogna men de gick inte. Fick tipset om att lägga ett äpple med mina gröna tomater och på en vecka va några av dom ätbara😊

Lämna ett svar