I förra veckan fick jag hem en nyhet på posten; Proteinella i smaken salt karamell. Jag misstänkte redan innan jag smakade den att DEN skulle jag tycka om – och mycket riktigt; jag älskade den. Smakar kolakaka. Lätt saltad kolakaka. Heeelt ljuvlig!

Så, jag ville givetvis genast baka något med denna proteinella. Spontant tänkte jag på godis, och det första jag slängde ihop var ett par chocolate cups, fyllda med protein-kakdeg med smak av salt karamell. Förutom protinella med salt kola-smak använde jag även ett vassle i smaken ”gräddkola”, för att få extra kolasmak.

Salted Caramel Chocolate Cups
receptet ger 4 st chocolate cups
Du behöver:
- 1 msk (17g) proteinella salted caramel flavored spread
- 1/2 msk (7g) kokosolja
- 1 msk mjölk
- 2 msk (11g) vassle, jag använde ett i smaken ”gräddkola”
- 1 msk (7g) havremjöl
- 1 msk (7g) fettreducerat kokosmjöl
- 80g choklad, jag använde sockerfri mjölkchoklad från HealthyCo
Gör såhär:
- Smält ihop proteinella och kokosolja (några sekunder i micron räcker) och rör ner mjölk.
- Tillsätt vassle, kokosmjöl, havremjöl och salt. Arbeta ihop till en smidig deg.
- Smält chokladen. Häll ca hälften i 4 formar (jag använder muffinsformar i silikon) och dra upp på kanterna. Ställ in i kyl/frys att stelna.
- Rulla kakdegen till 4 bollar, platta till och lägg en i varje chokladtäckt form. Häll över resten av chokladen och låt stelna i kyl/frys.
Inga kommentarer