GODIS Recept

Kakbollar med choklad och salt karamell

Har du bakat en mjuk kaka och har någon bit över? Då vet jag vad du ska göra med den! Du ska göra kakbollar.

Det här är världens kanske enklaste recept för kakbollar, du behöver nämligen bara mjuk kaka + en proteinbar + någon typ av nötsmör. Jag gjorde min klassiker chokladkaka med hasselnötsfrosting i förra veckan, och hade nu några bitar kvar. Så jag använde den, en riven crunchy fudge-proteinbar från Barebells och några matskedar proteinella salted caramel, för att göra dessa kakbollar. De blev helt ljuvliga!


Kakbollar med choklad och salt karamell

receptet ger ca 10 bollar

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Smula ner kakan i en bunke. Riv proteinbaren grovt och blanda med kaksmulet.
  2. Tillsätt proteinella och arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Forma bollar, stora som femkronor ungefär, och sprid ut på ett bakplåtspapper. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
  4. Smält chokladen, doppa bollarna och låt stelna i kyl.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Ullis
    31 januari, 2020 at 19:50

    Ser ju fantastiskt ut som vanligt!!! Tack för att du delar med dig av dessa fantastiska skapelser!!

Lämna ett svar till Ullis Avbryt svar