Om du gillar dina blondies ”fasta” och med tuggmotstånd – då är detta inte ett recept för dig.
Om du däremot gillar kletiga blondies, och uppskattar en god fyllning, som i det här fallet består av vit choklad-kräm och hallon – ja då är detta definitivt ett recept för dig!
BLONDIE med hallon & vit choklad
receptet ger 4 blondies
Du behöver:
- 95g kikärtor (drygt 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
- 65g Proteinella vit choklad
- 2 msk sirap, jag använde ljus fibersirap från Nicks
- 2 msk fettreducerat kokosmjöl (vanligt går lika bra)
- 2 msk sukrin gold
- 1/8 tsk bikarbonat
- 1/8 tsk bakpulver
- 1/6 tsk vaniljpulver
- en rejäl nypa salt
- en rejäl näve (frysta eller färska) hallon
- lite mer Proteinella vit choklad
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper i botten av en ugnsform (15×15 cm).
- Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
- Mixa ihop kikärtor med proteinella, sirap, kokosmjöl, sukrin gold, bikarbonat, bakpulver, vaniljpulver och salt till en helt slät smet.
- Bre ut smeten i den förberedda formen (15×15 cm) och tryck ner hallonen. Toppa mer lite mer proteinella som du kletar över hallonen.
- Grädda i ca 23 minuter, ta ut och låt svalna helt (gärna över natten i kyl) innan du skär upp i bitar. Förvara blondies i kyl.
Inga kommentarer