BARS & RUTOR BROWNIES & BLONDIES PROTEINBAK Recept

PEANUTBUTTER & JELLY-PROTEINBLONDIES

Den här blondien är allt en kan önska av en blondie. Mitten är perfekt kladdig, sådär så att den blir härligt seg efter några timmar i kylen. Egentligen kan en väl smaksätta den lite hur en vill (tex skippa sylten och istället ha i hackad choklad, det blir garanterat galet gott) men jag valde här den klassiska smakkombon ”peanutbutter & jelly”.

Jag gjorde det väldigt enkelt för mig, och använde färdig, sockerfri sylt från Healthyco. Den finns i flera smaker, och jag använde här den med blåbär/hallon. Nästa gång jag gör denna blondie (för jag kommer göra om den!) kommer jag ha på ännu mer sylt, det kändes lite snålt nu.


PEANUTBUTTER & JELLY-PROTEINBLONDIES

receptet ger ca 6 blondies

Du behöver:

  • 2 dl (80g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
  • 1 dl (43g) mandelmjöl
  • 1/2 dl (15g) kasein proteinpulver, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
  • 1 msk sukrin gold
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl (45g) kokosolja
  • 2 msk (38g) jordnötssmör
  • 1 dl (140g) fibersirap gold
  • 1 äggula
  • några matskedar sylt, jag använde Healthyco’s Blueberry & raspberry jam

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm försiktigt kokosolja och jordnötssmör i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem. Tillsätt sedan sirapen, rör ihop, och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen och arbeta ihop till kakdegs-konsistens med hjälp av en gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta in.
  4. Bre ut smeten i en rektangulär brödform, jag använder en i silikon. Om du inte använder en silikonform; lägg ett bakplåtspapper i formen du använder. Gör skåror i smeten och fyll med sylt.
  5. Grädda i ca 20 minuter, ta ut och låt svalna helt, ställ sedan med fördel in i kylen någon timme innan du skär upp. Förvara i kyl.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar