Efter några veckor (ärligt talat månader) med extremt låg energi där jag när jag inte sovit, vilket jag gjort mest, prioriterat att typ få mat på bordet till familjen samt att ge hunden den rastning och stimulans hon behöver, är jag nu äntligen på väg tillbaka. Tillsammans med energin och orken har baksuget åter infunnit sig, vilket såklart är himla härligt. Igår kväll ville jag testa en idé jag haft några dagar nu, nämligen Chocolate Chip Cookie Dough (protein-) Cheesecake.
Jag gjorde en laddning chocolate chip cookie dough-proteinkladdkaka som botten, sedan fyllde jag på med proteincheesecake, och slutligen toppade jag det hela med ännu mer kakdeg. Med andra ord; gott plus gott plus gott. Vilket givetvis resulterade i en väldigt god kaka!
Ingredienser
Min favoritsmak på proteinpulver i bakverk just nu är Caramel Cashew från Tyngre. I denna cheesecake har jag använt kasein i nämnda smak i både kladdkakan/kakdegen och i själva cheesecakefyllningen. Eftersom jag vill ha någon typ av nötsmör/kräm i kladdkakan blev det naturliga valet och smakkombon denna gång Proteinella Salted Caramel. Den är så jäkla god! Som vanligt sötar jag med produkter från NICK’s och Sukrin. Fibersirap ger grym konsistens i just kladdkaka och sukrin gold ger den där härligt karamelliga smaken.
Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake
18 cm i diameter
Chocolate Chip Cookie Dough:
- 2 dl (80g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
- strax under 1 dl (52g) vetemjöl
- 1/2 dl (15g) kasein proteinpulver*, jag använde Tyngre’s Caramel Cashew
- 1 msk sukrin gold
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl (45g) kokosolja
- 2 msk (32g) Proteinella Salted Caramel
- 1 dl fibersirap gold
- 1 äggula
- 40g hackad mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s
Cheesecakefyllning:
- 200g creamcheese
- 100g kvarg
- 1 helt ägg
- 1 äggvita
- 30g vassle proteinpulver, jag använde Tyngre’s Vaniljdrömmar
- 20g kasein proteinpulver, jag använde Tyngre’s Caramel Cashew
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm). Fetta botten och kanter, ställ åt sidan.
- Börja sedan med cookie doughn: värm försiktigt kokosolja och proteinella i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem.
- Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen, fibersirapen och äggulan och arbeta ihop till kakdegs-konsistens. Vänd sist ner den hackade chokladen och arbeta in den också.
- Tryck ut 2/3 av kakdegen i den förberedda formen, rulla resterande kakdeg till små bollar, dem ställer du åt sidan så länge.
- Gör cheesecakefyllningen: mixa ihop cream cheese, kvarg, ägg och äggvita. Tillsätt proteinpulver och mixa tills helt slätt.
- Häll fyllningen över botten, och strö slutligen över kakdegsbitarna.
- Grädda i 18-20 minuter, stäng sedan av ugnen men låt cheesecake stå kvar i ugnen medan den svalnar. Ställ sedan in i kylen över natten.
Inga kommentarer