PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

PROTEINKLADDKAKA med vit choklad & blåbär

När jag flyttade ihop med min sambo sa jag att jag bara blir glad och uppskattar när någon hjälper mig äta upp det jag bakar, på så sätt kan jag baka snart igen utan att kylen blir överfull av bakverk. Den utsagon tog han tydligen på fullaste allvar, för nu ser han det som en väldigt viktig uppgift att äta upp det jag bakar. Ibland är han lite väl snabb, som när jag bakade denna kladdkaka i förra veckan och vips så var den borta två dygn senare. Själv fick jag alltså noll bitar. Eller, jag provsmakade ju när jag fotade, så jag vet att den blev himla god. Något alltså även min sambo tyckte, för även om han ser det som sin plikt att hjälpa mig äta upp det jag bakar, så äter han aldrig något han inte gillar.

Skitsamma egentligen, vem som åt upp kladdkakan, för jag kommer ändå snart göra en ny likadan. Att kombinera kakdeg + blåbär + vit choklad är ju en given succé.

Som jag skrivit många gånger förr dricker jag extremt sällan en proteinshake rakt upp och ned. Det jag gör med proteinpulver är att baka. När jag köper proteinpulver väljer jag därför smaker som jag tror kommer göra sig bra i bakverk. Nu senast var det Tyngre’s kasein i smaken Blåbärsmuffins som jag blev nyfiken på och ville prova att inkludera i bak. Jag visste direkt att jag ville göra just en kladdkaka, och vad passar väl bättre ihop med blåbär än vit choklad?! Så jag slängde ner lite Proteinella Vit Choklad i smeten också.


PROTEINKLADDKAKA med vit choklad & blåbär

18cm i diameter

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm)
  2. Värm försiktigt kokosolja och proteinella i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen, sirap och äggula och arbeta ihop till kakdegs-konsistens.
  4. Tryck ut degen i den förberedda formen, häll över blåbär och tryck ner dem lite i degen.
  5. Grädda i ca 15 minuter, ta ut och låt svalna helt i formen innan du lossar och skär upp. Allra helst låter du den övernatta i kylen innan du skär upp och serverar.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar