Ikväll provade vi en vegetarisk produkt jag velat prova cirka hur länge som helst, nämligen ”bitar” från Bärta. Om du är obekant med Bärta så är den korta men talande beskrivningen att det är produkter av groddade, fermenterade gula ärtor. Närmare bestämt svenska och ekologiska ärtor. Alla Bärtas produkter är tillverkade i Sverige och har låg klimatpåverkan, ja och så är de veganska och glutenfria också.
Jag valde att testa Bärtas ”bitar” i smaken chili & lime, och visste redan när jag plockade ner förpackningen i kundkorgen i butiken vad jag skulle laga till middag med dem. Jag ville laga något somrigt och fräscht och fokusera på just smakerna av chili och lime. Så låt mig presentera: asiatisk pastasallad med Bärta chili & lime!
ASIATISK PASTASALLAD med Bärta chili & lime
Du behöver:
- 300g bönpasta
- 1 färsk broccoli
- 1 liten rödlök
- 1/2 gurka
- 1/2 röd chili
- 1 lime (rivet skal + saften)
- 2 msk olivolja
- 2 msk honung
- 1 kruka koriander
- Salt
- 1 förpackning Bärta bitar chili & lime
- En rejäl näve cashewnötter, hackade
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Värm upp ugnen till 190 grader.
- Skär broccoli och rödlök tunt på mandolin. Skär gurka i smala skivor och strimla chilin. Grovhacka koriander (stjälkarna med!)
- Blanda broccoli, rödlök, gurka och chili. Riv över limeskal, pressa i saften. Ringla över olivolja och honung. Vänd ner koriandern. Låt stå och ”marinera” i minst 10 minuter. Blanda sedan ner pastan också.
- Pensla Bärta-bitarna i olja och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, tillags i ugnen i ca 12 minuter.
- Servera pastasalladen toppad med hackade cashewnötter, mer koriander och Bärta-bitarna.
Inga kommentarer