Vardagsuppdatering

Böcker, bets och rosor

Februaris första 3 veckor har liksom bara svischat förbi?! För mig har dessa veckor bestått av plugg och same old same old, dvs Rut och träning och piff och don hemma. Här kommer ett axplock av grejer (dvs det som fastnat på bild) från de senaste veckorna:

Jag har äntligen hittat en författare jag gillar! För mig är sättet böcker är skrivna det viktigaste, inte bara själva handlingen. Och därför tenderar jag att hitta författare vars språk jag gillar, för att sedan läsa ALLT de skrivit. Det har varit bland andra Erlend Loe och Jonathan Tropper, och nu senast har jag upptäckt Colleen Hoover. I höstas hittade och läste jag ”Förbannade kärlek”, sedan fortsatte jag med ”Det slutar med oss” och efterföljaren ”Det börjar med oss”. När vi åkte till Fuerteventura tog jag med mig och började läsa ”Minnen av honom”, som jag bara några dagar efter hemkomsten läst ut. Jag väntar nu ivrigt på att hela 4 (!) nya böcker av Colleen ska släppas under 2023. Älskar hennes sätt att skriva!

Bonusbild på Rut.

Förra helgen hade vi finbesök i form av mammas söta lilla Olga, aka Ruts bästis. De är så satans gulliga ihop!

Något jag gjort mycket senaste veckan är att betsa. Jag bestämde mig tillslut för att köra på klassiska IVAR-skåp från Ikea i arbetsrummet, men ville att de skulle matcha skrivbordet i nyans. Så, bets fick det bli! Nu är de monterade och klara, ska bara få upp dem på väggen… sen kan jag äntligen börja få lite ordning inne i arbetsrummet, det har varit hemmets kaosrum länge nu så det ska bli oerhört skönt!

Förutom att betsa skåp betsade jag även hyllplan av en enkel men fin hylla från Jysk, för att de skulle passa med bordet i köket. Den kom upp häromdagen och jag tokgillar!

När jag köpte bets på Bauhaus fyndade jag för övrigt storpack tulpaner för 10 (!) kronor. Typisk liten grej som kan göra min dag haha. Så himla fina!

Och på tal om blommor. Det var ju alla hjärtans dag i tisdags. Vi hade bestämt att inte ge varandra någonting, men jag hade beställt en låda med räkor, havskräftor, hummer och tillbehör från Feskarn här i Uppsala så vi fick en mysig middag, meeen ändå kommer han med den största buketten rosor jag sett. De står fortfarande och är verkligen superfina. Jag är kanske supertöntig men jag blev verkligen rörd, jag kan inte minnas att jag någonsin fått en blombukett såhär. Förutom från mammas trädgård, men det är ju en annan sak liksom.. så ja, det var fint.

Slutligen; tränats har det ju också gjorts! Förutom mina ”vanliga pass” så har jag och min kompis, aka Ruts bästa hundvakt, Jonna fått till två helkroppspass. Det ena hade fokus ben & axlar och ni hittar det HÄR, och det andra hittar ni HÄR. Båda två effektiva pass på cirka 30 minuter och tro mig det räcker gott och väl för att både bli helt slut och få träningsvärk dagen efter.

Ja men det var lite från senaste tiden hos oss. Nu har vi börjat räkna ner till slutet av mars, då vi ska ner till Schweiz för att åka skidor/snowboard. Mest längtar jag dock efter att få träffa pappa, det var över 1,5 år sedan nu… herregud tiden går så fort. Det suger att ha sin pappa i ett annat land. Men idag är det iallafall söndag och vår stående höras-över-telefon-dag så då får vi snacka lite.

Tack för att ni fortsätter kika in här! Lämna gärna en kommentar med önskemål om vad jag ska blogga om, det uppskattas supermycket!

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Sofia
  19 februari, 2023 at 07:55

  Älskar dina tavlor ur livet – inlägg, det är riktig comfort Food för själen. Tror många känner lika även om man inte bemödar sig att kommentera det! ❤️

 • Svara
  Lisa
  28 augusti, 2023 at 19:02

  Hej!
  Jag är själv på gång att ska betsa mitt skåp, blev helt såld på din färg. Vilken bets och färg använde du? Supersnyggt!

Lämna ett svar