Snabba cookie dough bars (eller kolor)

Löjligt enkelt men åh, så gott! Antingen skär man upp 3-4 bars eller så skär man lite mindre bitar att äta som godis. Jag har mina i frysen, de blir aldrig genomfrusna och hårda utan man får snarare en härlig ”kola-känsla” om de äts direkt ur frysen. De håller dock formen fint även i kylen. 3-4 bars: 25g (lite mer än 3/4 dl, men inte riktigt 1dl) vassle med vaniljsmak* 2 msk kokosmjöl (15g) 2 msk jordnötsmjöl (12g) 1 msk kokossocker eller sukrin gold 1/5 tsk vaniljpulver 2 msk mandelsmör (30g) 1 msk kokosolja utan smak (12g) 2 msk vätska (mjölk/nötmjölk/dylikt) 1 msk kakaonibs choklad *vill man inte använda vassle borde det gå att använda havremjöl (havregryn mixade till ett fint möl) istället. Börja med 3/4 dl och tillsätt tills du har en ”cookie dough-konsistens”, och var beredd på att söta lite mer (smaka av). Gör såhär: Rör ihop mandelsmör, kokosolja och vätska tills jämnt. Tillsätt torra ingredienser (inte chokladen) och arbeta ihop till en lätthanterlig ”cookie dough”. Platta ut till en fyrkant på en silikonmatta eller bara i botten av en plastburk/form. Smält chokladen och bre över. Ställ in i frysen för att stelna och skär sedan i antingen bars eller mindre ”godis-storlek”. Förvara i kyl eller frys.