Hörrni… När är det egentligen försvarbart att börja blogga juliga recept? Efter halloween? För säg inte att jag måste avvakta ända till december? (!?) Jag har ändå ovanligt kort framförhållning i år, då jag höll mig med allt vad jul och julbak heter till slutet av september (förra året påbörjades julbaken i augusti månad). Nu är jag dock igång!
Men, jag väntar lite lite till med att dela med mig av de juligare recepten (feel free att önska jul-gotte så länge!) och ger er idag istället det här:
Vad det är? Chokladsmakande kaksmet. Som rörs ihop på nolltid. Med krispiga bitar av Cookies & Cream-Barebells proteinbar. Såklart!
Självklart funkar vilken bar som helst (eller smulad brownie eller hackade nötter eller kaksmulor eller whatever annat gott en råkar ha nära till hands) men jag är ju lite nykär i de nya barsen från Barebells, och hittar dagligen nya sätt att inta dem på. Exempelvis nerrörd i choklad-kaksmet.
CHOKLADIG COOKIES & CREAM-KAKSMET
ger 1 portion
Du behöver:
- 30g (3/4 dl) vassle proteinpulver, jag använde Tyngre’s kladdkaka
- 8g (1 msk) kokosmjöl (jag använde fettreducerat kokosmjöl, vanligt funkar säkert lika bra)
- 10g (1,5 msk) havregryn
- 10g (1,5 msk) kakao
- 10g (1 msk) sukrin gold (kokossocker går bra)
- 1 msk sirap, jag använde fibersirap gold
- 17g (1 rågad msk) cashewsmör
- 2,5 msk vatten
- en nypa salt
- 1/2 Barebells-proteinbar i smaken Cookies & Cream
Gör såhär:
- Rör ihop torra ingredienser (vassle, kokosmjöl, havregryn, havregryn, sukrin gold och salt)
- Tillsätt sirap, cashewsmör och vatten och rör tills jämnt.
- Hacka proteinbaren och rör ner bitarna. Klart!
1 Kommentar
Freja
13 oktober, 2016 at 19:59Jag suktar efter veganska nyttiga lussekatter! Hade varit fantastiskt om du skapade några mumsiga vegankatter som vi kan få ta del av! 🙂 Och fortsätt med ditt grymma arbete, är otroligt tacksam för din sunda inspiration!