Förra helgen fyllde J’s mamma år så vi körde ut till hennes ställe på landet och beordrade henne att inta soffläge medan vi förberedde en födelsedagsmiddag. Eftersom det fikats sötsaker hela eftermiddagen tänkte vi att något ”lätt” och fräscht kunde uppskattas, så vi gjorde färska vårrullar.
Färska vårrullar är en stor personlig favorit, för det ÄR ju så galet gott! Dessutom är det snabbt och enkelt att förbereda, roligt och lite festligt att äta. En kan ju fylla sina färska vårrullar med lite vad en vill, mina ”must have” när det gäller fyllning är smala stavar av gurka och morot, groddar, avokado, mango, räkor och färsk koriander. Vi brukar även ha tunt skivad kyckling (tillagad, givetvis) till, för den som vill ha något mer mättande i sina vårrullar. Det absolut viktigaste är dock såsen. Jag gör en så fantastiskt jäkla supergod sås till. Skulle kunna dricka den. Den är säkert god till typ allt annat också, inte bara vårrullar.
VÄRLDENS BÄSTA JORDNÖTSSÅS
Lagom för 4 personer:
- 1 dl jordnötssmör
- 1 dl varmt vatten
- 1 dl sweet chili-sås
- 4 msk japansk soja
- 2 msk sesamolja
Rör ihop jordnötssmöret med det varma vattnet och rör tills jordnötssmöret ”lösts upp” helt. Rör sedan ner resterande ingredienser. Klart!
2 Kommentarer
Daniela
29 april, 2019 at 06:21Måste provlaga såsen… Låter så smarrig!
Karin Lundgren
1 maj, 2024 at 10:03Den var supergod! Gjorde dubbel sats och det var tur för den gick åt! Tack för receptet, ska sparas
Hälsningar Karin