Kvällens middag blev en rätt enkel historia som piffades till med en fantastisk sås – het cashewsås. Jag har länge velat testa att göra sås på cashewnötter, men det har som aldrig blivit av tidigare. Något jag ångrar nu, för det var verkligen alldeles underbart gott!
Sås för 3-4 personer:
- 2 dl cashewnötter
- en bit (ca 2-3 cm) färsk ingefära
- 4 tsk sambal oelek
- 4 tsk flytande honung
- 4 msk vit balsamvinäger
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dryg dl vatten
Blötlägg nötterna minst 4 timmar. Mixa dem sedan, tillsätt övriga ingredienser och mixa tills du får en jämn smet. Om du vill ha en lite lösare sås tillsätter du bara lite mer vatten.
5 Kommentarer
jwes
3 oktober, 2012 at 19:48men vad GOTT! måste verkligen testa 😀 och fantastiska bilder som vanligt!
roethlisberger
3 oktober, 2012 at 20:37det var det! Och TACK 🙂
TEBE
4 oktober, 2012 at 09:38wow, jeklars va smasken!
Mvh
Sally
5 oktober, 2012 at 11:41Gud va gott! Tar du bort blötläggninngsvattnet innan du mixar?
roethlisberger
5 oktober, 2012 at 11:59Det var det!! Ska jag garanterat göra om! Ja, det häller jag bort (men vill man ha tunnare konsistens kan det ju vara en god idé att använda av det vattnet istället för att ta nytt!)