Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Krämig, smakrik och alldeles alldeles underbar rödbetssås

För några veckor sedan lagade jag en underbart god middag. Så god att jag slängde i mig hela portionen innan jag kom på att det hade varit en fin idé att fota den först.. typiskt. Och recept utan bild kommer ni aldrig se här inte! Istället bestämde jag mig för att förbättra receptet till perfektion och laga hela kalaset igen 🙂

Första gången var tanken biffar. Smaken var underbar, men konsistensen för mjuk. Inte alls biffar, mer som tjocka pannkakor.. Eftersom både jag och Mr valde att mosa dem och röra ihop med pastan som en sås, fick det bli just sås av det hela från början idag. En len, krämig och alldeles alldeles underbar sås med mycket smak. Vegetarisk. Men det går självfallet bra att servera något gott kött till – en stekt kycklingfilé på toppen skulle passa bra, till exempel.betatofusas

För 2-3 portioner:

 • 270g tofu
 • 160g rödbetor
 • 1/2 rödlök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 msk honung
 • 1 msk jordnötssmör (jag använder här en stark variant, ”The Heat Is On”)
 • 1 msk lantbuljong
 • salt och svartpeppar
 • vatten
 • pasta

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka rödlök och vitlök, fräs i en kastrull tills de mjuknat och fått lite färg. I en mixer slänger du sedan ner alltihop, inklusive den frästa löken och en skvätt vatten. Mixa till en slät sås och häll den i kastrullen. Låt bli varmt på medelvärme och blanda ihop med pastan. Så enkelt, gott!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Vickan
  20 december, 2013 at 07:33

  Jag blir så inspirerad av alla dina recept och bilder. Ett mål jag har är att börja testa även matrecepten och då även få in mer vegetariskt i min kost som också det är ett av mina mål. 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 december, 2013 at 09:41

   vad roligt att höra!! Jag har mer och mer övergått till vegetarisk kost (bor man som jag med en köttätande karla-karl så kan man ju steka upp en kyckling och serva till, som sagt) och tycker det är fruktansvärt kul 😀
   Hoppas du testar mina mat-recept, de smakar bra 😉

 • Svara
  Vickan
  20 december, 2013 at 07:33

  Jag blir så inspirerad av alla dina recept och bilder. Ett mål jag har är att börja testa även matrecepten och då även få in mer vegetariskt i min kost som också det är ett av mina mål. 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 december, 2013 at 09:41

   vad roligt att höra!! Jag har mer och mer övergått till vegetarisk kost (bor man som jag med en köttätande karla-karl så kan man ju steka upp en kyckling och serva till, som sagt) och tycker det är fruktansvärt kul 😀
   Hoppas du testar mina mat-recept, de smakar bra 😉

Lämna ett svar