Tre lager visar sig vara ett vinnande koncept när det kommer till godsaker. Att köra på raw och veganskt också, för den delen. Och inte är man väl den som klagar, så länge man får mumsa godis som bara gör kroppen gott? Jag vill betona en grej, på tal om det, att det alltid alltid är hälsosammare att äta något som är rikt på god energi, än något som är fattigt på dåliga kalorier. Förstår ni vad jag menar? Så länge det är hälsa man är ute efter (då menar jag ; man är inte i diet inför typ en fitnesstävling) så är det förhållandevis höga energiinnehåller i nötter, torkad frukt etc alltid way better än en kalorisnål kemikalie-komb. Om inte annat smakar ”whole foods” (ja du Jeanna, vilken svenska termen..?) alltid bäst!
Just ja. Jag skulle berätta om dagens gotte. Det är okej om ni bryter ut i en aahmen-guuu-så-gooood-dendetdära-ser-uuut- suck ;För det var den. Himla fantastiskt god alltså. Vad det är? En raw chocolate raspberry & peanutbutter cheesecake, såklart! Om man vill ha den mjuk och nästan mousse:ig (som jag lät det vara under fotograferingen) förvarar man den i kylen. Vill man istället ha en frozen cheesecake (som man med fördel tar fram en 10 minuter innan servering) förvarar man den i frysen. Either way smakar den ljuvligt!Botten:
- 1,5 dl nötter (jag körde 50/50 cashewnötter och pekannötter)
- 8 st dadlar
- 3 msk havremjöl (havregryn mixade och mätta efter)
- 1/2 msk agave
- 1/2 msk kokosolja
- en nypa salt
Fyllning I:
- 3,5 dl cashewnötter (som legat i vatten ett dygn)
- 0,5 dl kakao
- 3 msk mandelmjölk
- 4 msk agave
- 1 dl hallon
- en nypa salt
Fyllning II:
- 2 msk jordnötssmör
- 1 msk honung
- 1 msk kokosmjöl
- 160 gram tjock yoghurt
- ev mer sötning om så önskas, jag hade i några droppar naturell stevia
Mixa ihop botten, tryck ut i form. Mixa ihop fyllning nummer 1, och bre ut över botten. Frys in 1-2 timmar. Rör ihop fyllning nummer 2 och bre över. In i frysen medan du smälter lite extra choklad som du sedan ringlar över. Jag strödde även över ett gäng torkade hallon för utseendets skull. Sådär ja! Låt ”gosa till sig” några timmar i antingen kyl eller frys, men sedan är det bara att hugga in. Easy peasy, visst!?
12 Kommentarer
Vickan
29 december, 2013 at 09:02Åååååh, ser alldeles alldeles underbar ut 🙂
Vickan
29 december, 2013 at 09:02Åååååh, ser alldeles alldeles underbar ut 🙂
Amanda
29 december, 2013 at 20:43Du är ett geni Fanny!
Nu vet jag vad jag ska bjuda på till efterrätt på nyårsafton! 😀
Amanda
29 december, 2013 at 20:43Du är ett geni Fanny!
Nu vet jag vad jag ska bjuda på till efterrätt på nyårsafton! 😀
Mia
1 januari, 2014 at 15:59Denna var helt underbar! Bjöd på den igår: tyvärr direkt från frysen dock men det smakade underbart ändå! Som väl är har jag kvar halva som jag kan äta ”enligt konstens regler”.
roethlisberger
1 januari, 2014 at 19:25haha men jag gillar den också fryst! Så det låter bara gott i mina öron 🙂 kul att du och dina gäster gillade den också!
Mia
1 januari, 2014 at 15:59Denna var helt underbar! Bjöd på den igår: tyvärr direkt från frysen dock men det smakade underbart ändå! Som väl är har jag kvar halva som jag kan äta ”enligt konstens regler”.
roethlisberger
1 januari, 2014 at 19:25haha men jag gillar den också fryst! Så det låter bara gott i mina öron 🙂 kul att du och dina gäster gillade den också!
Gabriella
18 januari, 2014 at 09:31Hej!
Först och främst, jätte goda recept! Har testat en del och de är nu en del av min vanliga kost 🙂
Jag undrade vilken storlek på form passar bäst till denna cheesecake? Och om man ska använda bakplåtspapper under eller bara direkt ner i formen?
roethlisberger
18 januari, 2014 at 10:46jag använde en liten form med löstagbara kanter (har inte exakta mått, men ca 17 cm kanske?) och jag la bakplåtspapper i botten mest för att det är lättast att förflytta till ett fint fat sen 🙂
Gabriella
18 januari, 2014 at 09:31Hej!
Först och främst, jätte goda recept! Har testat en del och de är nu en del av min vanliga kost 🙂
Jag undrade vilken storlek på form passar bäst till denna cheesecake? Och om man ska använda bakplåtspapper under eller bara direkt ner i formen?
roethlisberger
18 januari, 2014 at 10:46jag använde en liten form med löstagbara kanter (har inte exakta mått, men ca 17 cm kanske?) och jag la bakplåtspapper i botten mest för att det är lättast att förflytta till ett fint fat sen 🙂