Banan + kola + hasselnöt = drömkombo, tydligen. Så med dessa muffins vill jag inleda den här nya veckan, lets make it a good one!
De här muffinsen är härligt fluffiga och blir inte alls sådär ”äggiga” som bakverk utan vetemjöl, smör och socker ibland kan bli. Sötman kommer från välmogna bananer och några skedar sukrin gold. Det lite grövre hasselnötssmjölet balanseras fint med vassle i min favoritsmak för tillfället; banoffee.
Goda att dela på mitten och bre på lite cream cheese, goda att äta rakt upp och ned, goda att smula ner i glass… goda hur man än väljer att äta dem, helt enkelt!
9 muffins:
- 2 riktigt mogna bananer, normalstora
- 2 ägg
- 20g (2 msk) kokosolja, flytande
- 2 dl hasselnötsmjöl
- 40g vassle med banoffee-smak (jag använde det här)
- 1/2 msk kokosmjöl
- 3 msk sukrin gold eller kokossocker
- 1 tsk bakpulver
- 1/4 tsk vaniljpulver
- 1/4 tsk salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa bananerna, ner med äggen och ”vispa” ihop med en gaffel.
- Om kokosoljan är fast, smält den så den blir flytande och rör ner den i banan-vispet.
- I en annan bunke, rör ihop de torra ingredienserna.
- Vänd ner den torra blandningen pö om pö i banan/ägg/kokosolja-vispet och rör tills du har en jämn smet.
- Fördela smeten mellan 9 muffinsformar på en plåt, skjut in i ugnen och grädda i ≈15 min
3 Kommentarer
Malin
9 juni, 2015 at 18:58Fanny! Dessa var magiskt goda, testar en del recept som du lägger upp och ibland justerar efter det jag har hemma. Men dessa följde jag till punkt och pricka och de var som sagt, såååå goda ☺️ Tack för all inspirition du ger, både i köket och i allmänhet!
roethlisberger
13 juni, 2015 at 13:58Åh vad roligt att höra! Tusen tack för att du testar och kommenterar här för att låta mig veta, det gör mig superglad! <3
Linda
16 juni, 2015 at 19:08Nu var det länge sen jag lekte i köket, men med en påse bruna bananer och en överfull frys med bruna bananer ville jag baka. Utgick från ditt recept men tog mandelmjöl, 1/3 kokossocker och mangopulver från Isikost istället! SLURPFILIBABA! 😀