Okategoriserade Recept

asiatisk laxlasagne

Jag tänkte dela med mig av receptet på gårdagens finfina lunch, som var en improviserad jag-tar-vad-jag-hittar-i-kylen succé. Resultatet var kryddstarkt, krämigt, och bara alldeles fantastiskt fint 😀

Till denna asiatiska laxlasagne behöver du: (till en liten form, två små portioner)

 • två pastaplattor du skär ut av lchf-pasta
 • 1 laxfilé
 • 1 röd lök
 • en bit purjolök
 • 1 liten morot
 • 1 tomat
 • gul currypasta
 • 1 tsk kokosfett att steka i
 • några msk keso
 • några msk kvarg
 • 75 g philadephia
 • kryddor (jag hade ingefära, vitpeppar, salt)
 • valfri ost att toppa med
Hacka röd- och purjolök och riv moroten grovt, hetta upp kokosfettet i stekpanna. Stek upp och låt grönsakerna bli mjuka (ha inte i tomaten ännu), tillsätt ev lite vatten. Ha i någon sked currypasta efter smak, rör om. Skär laxen i små bitar, maka undan grönsakerna i stekjärnet och lägg i laxbitarna. Blanda ihop allt när fisken fått lite yta och mosa gärna laxen till ännu mindre bitar. Vid sidan av rör du ihop keso, philadephia och kvarg med kryddorna, och hackar tomaten i småbitar. Sen är det bara att bygga lasagne! I en ugnsform; börja med lax- och grönsaksröran, sedan kesoblandningen, några tomatbitar och sist en lasagneplatta. Upprepa och avsluta med kesoblandningen och några tomater, och så toppar du det hela med lite riven ost.
In i ugnen bara så det ”gojsar ihop” sig och osten får fin yta – servera, ät, njut.Det smakade verkligen jättebra, både i smak och konsistens! Lchf-pastan är, som tidigare konstaterat, kanonbra och jag kommer garanterat göra fler lasagner på den! Nu var det helt enkelt detta jag hade hemma, och så kan man ofta göra – bara plocka ihop vad man har och blanda. Gott plus gott blir liksom oftast himla väldigt gott!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Emmas träningsblogg
  19 maj, 2012 at 20:20

  Den där pastan ska helt klart testas! Underbart att kunna göra lasange ju. Vad använder du för färskorst i? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   19 maj, 2012 at 20:22

   ja testa! Helt fantastiskt superbra 😀 jag använda icas färskost sist, och philadephia light denna gång – gått precis lika bra båda gångerna! Tycker det är perfekt att köpa 200 g och använda det man inte har i pastan till såsen 😀

 • Svara
  Emmas träningsblogg
  19 maj, 2012 at 20:20

  Den där pastan ska helt klart testas! Underbart att kunna göra lasange ju. Vad använder du för färskorst i? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   19 maj, 2012 at 20:22

   ja testa! Helt fantastiskt superbra 😀 jag använda icas färskost sist, och philadephia light denna gång – gått precis lika bra båda gångerna! Tycker det är perfekt att köpa 200 g och använda det man inte har i pastan till såsen 😀

Lämna ett svar