Inspiration och pepp

Moder Theresas viktiga ord

Jag har ett gäng stora namn bland mina favorit-människor. Då syftar jag alltså inte på mina finaste vänner eller familj, utan på Einstein, Henry Ford, Winston Churchill, Moder Theresa… Jag skulle kunna citera dem i all oändlighet och förmodligen fylla många blogginlägg med vad de sagt, varför det är så bra och viktigt, och hur mycket jag önskar att jag kunde träffa dem allihopa. Men, det ska jag inte göra. Jag citerar dem i smyg, he he, och så lär det förbli. Ett par av Henry Ford’s ord har jag intatuerade på armen, för så viktiga tycker jag de är.

I alla fall, en av de bästa dikterna jag läst av Moder Theresa är denna, som jag tycker alla bör ta åt sig av, ta in och reflektera lite extra över. Och leva efter.

Människor kan vara oförstående och självupptagna
– förlåt dem i alla fall.

Om du är snäll kan andra anklaga dig
för att vara självisk och ha dolda motiv
– var snäll i alla fall.

Om du är framgångsrik attraherar du
en del falska vänner och några riktiga fiender
– var framgångsrik i alla fall.

Om du är ärlig och uppriktig
kommer någon att försöka lura dig
– var ärlig i alla fall.

Det som har tagit dig många år att bygga upp
kan förstöras av andra över en natt
– bygg i alla fall.

Finner du frid och lycka kan andra bli avundsjuka
– var lycklig i alla fall.

De goda gärningar du åstadkommer idag
blir bortglömda redan i morgon
– gör goda gärningar i alla fall.

Om du ger världen det bästa du har att ge
kanske räcker det inte ändå
– ge världen ditt bästa i alla fall.

När allt kommer omkring
handlar det om dig och ditt Högre Jag
– det handlade aldrig om de andra, i alla fall.

Du kanske gillar

4 Kommentarer

Lämna ett svar