Kost Recept

”puffiga”, sega och goda mellanmålskakor

Vad äter ni till mellanmål? När äter ni mellanmål? För ni äter väl mellanmål hörrni?? Själv älskar jag mellis. Och kvällis! Mycket för att det är så söta ord, haha, men mest för att det är så gott. Jag må gilla min vaniljkesokvarg med topping, men ibland kan det vara roligt att pimpa mellanmålet lite extra.. så idag gjorde jag en sats mellanmålskakor! Som vanligt utan någon riktig plan och utan recept att följa. Men bra blev de!

De här kakorna smakar snickers, har seg kola-konsistens och som alltid innehåller de finfin energi och bra råvaror 🙂

Självklart kan man ändra lite som man vill, jag tog det jag hade hemma, helt enkelt. Men skulle gärna haft i torkade aprikoser också (de var visst slut), och att ha i cashewnötssmör kan nog bli himla gott..

Men i alla fall.
Idag hade jag i detta:

  • 2 dl blandade quinoa- och dinkelpuffar
  • 1/2 dl kokos
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1/2 dl hackade jordnötter
  • 1/2 dl proteinpulver (jag använde choklad, men det känner man inte av) utrört med drygt lika mycket vatten
  • ett gäng (typ 1/2-1 dl) blötlagda gojibär
  • 1 banan
  • kakao att pudra över

Och såhär gör man: smält jordnötssmöret på låg värme (det ska bara bli lite mjukare, inte flytande, det tror jag inte ens sådant här ”rent” jordnötssmör kan bli..). Rör ut proteinpulvret i ungefär lika mycket vatten så du får en trög vätska, blanda det med jordnötssmöret. I en bunke blandar du nötter, puffar, gojibär, kokos och en mosad banan. Rör ner jordnöts-proteinet och blanda väl. Ut på ett bakplåtspapper (som då förslagsvis ligger på en tallrik kanske..) och bre ut till önskad tjocklek. Pudra med kakao och ställ in i frysen någon timme. Sega, goda och energigivande rutor att mumsa lite när som 😀

Du kanske gillar

24 Kommentarer

 • Svara
  Annie - Live it, Love it
  3 juni, 2012 at 21:35

  Gott det låter!

  • Svara
   roethlisberger
   3 juni, 2012 at 21:58

   åh det var det! Världens bästa grej att ha i frysen… 😀

 • Svara
  Annie - Live it, Love it
  3 juni, 2012 at 21:35

  Gott det låter!

  • Svara
   roethlisberger
   3 juni, 2012 at 21:58

   åh det var det! Världens bästa grej att ha i frysen… 😀

 • Svara
  mrandmrssmith
  3 juni, 2012 at 21:37

  Äter ofta kesella med bär till mellanmål innan träning. Alltid extra mellis direkt efter, protteshake. Kvällsmål är ett måste för mig, nästan alltid fruktsallad och prottefluff, kombinerat med tex frön/torkad frukt/godis beroende på vad jag känner för. Om jag har tränat har jag svårt att äta så mycket jag behöver till middagen, då är mellis på kvällen ett måste! Dina bars såg toppen ut, tror du man kan byta nötterna mot frön (allergisk)?

  • Svara
   roethlisberger
   3 juni, 2012 at 22:15

   protteshake är så himla smidigt sådär direkt efter träning! och kvällsmål, åh det är nästan dagens bästa mål kan jag tycka 😀
   de är faktiskt toppen! och självklart kan man byta ut nötterna, försöker bara komma på vad man bäst ersätter jordnötssmöret med… för något ”kladdigt” ska man allt ha! kanske mixade dadlar el liknande? är du allergisk mot alla nötter eller bara jordnötter? för är det bara jordnötter så köp mandelsmör och kör med hackad mandel i istället 😀 annars som sagt, vad kan man mixa till lämplig konsistens…? säg gärna till om du kommer på någon lyckad ersättning 😀

 • Svara
  mrandmrssmith
  3 juni, 2012 at 21:37

  Äter ofta kesella med bär till mellanmål innan träning. Alltid extra mellis direkt efter, protteshake. Kvällsmål är ett måste för mig, nästan alltid fruktsallad och prottefluff, kombinerat med tex frön/torkad frukt/godis beroende på vad jag känner för. Om jag har tränat har jag svårt att äta så mycket jag behöver till middagen, då är mellis på kvällen ett måste! Dina bars såg toppen ut, tror du man kan byta nötterna mot frön (allergisk)?

  • Svara
   roethlisberger
   3 juni, 2012 at 22:15

   protteshake är så himla smidigt sådär direkt efter träning! och kvällsmål, åh det är nästan dagens bästa mål kan jag tycka 😀
   de är faktiskt toppen! och självklart kan man byta ut nötterna, försöker bara komma på vad man bäst ersätter jordnötssmöret med… för något ”kladdigt” ska man allt ha! kanske mixade dadlar el liknande? är du allergisk mot alla nötter eller bara jordnötter? för är det bara jordnötter så köp mandelsmör och kör med hackad mandel i istället 😀 annars som sagt, vad kan man mixa till lämplig konsistens…? säg gärna till om du kommer på någon lyckad ersättning 😀

 • Svara
  Emmas träningsblogg
  3 juni, 2012 at 22:07

  Låter supergott! Tyvärr ingenting som funkar under min diet, men ska testa det sen i sommar 😉 Mina mellanmål brukar bestå av kesella eller keso.. Eller ägg 🙂 Men mellanmål äts varje dag 😉

  • Svara
   roethlisberger
   3 juni, 2012 at 22:12

   keso och kesella må vara himla gott, men som sagt… efter nästan ett år med nästintill enbart de två livsmedlen, har jag nu börjat variera lite 😉 både skönt, roligt och nyttigt!

 • Svara
  Emmas träningsblogg
  3 juni, 2012 at 22:07

  Låter supergott! Tyvärr ingenting som funkar under min diet, men ska testa det sen i sommar 😉 Mina mellanmål brukar bestå av kesella eller keso.. Eller ägg 🙂 Men mellanmål äts varje dag 😉

  • Svara
   roethlisberger
   3 juni, 2012 at 22:12

   keso och kesella må vara himla gott, men som sagt… efter nästan ett år med nästintill enbart de två livsmedlen, har jag nu börjat variera lite 😉 både skönt, roligt och nyttigt!

 • Svara
  Lina
  3 juni, 2012 at 23:28

  Vilken smarrigt recept 🙂
  Jag frågade förut hur det kommer sig att du har 17 som ett frisk-bmi. Hade du verkligen en fungerande kropp med mens då? Jag har själv anorexi i bagaget och har alltid fått höra att man påste upp till 19 för att inte vara undervikt.. Ett tag hade jag mbi 20 och inte ens då hade jag mens. NU väger jag betydligt mycket mindre och skulle inte kunna få mens vilket är synd för det är verkligen inte bra att vara utan mens. Det har lett till att jag fått benskörhet

  • Svara
   roethlisberger
   4 juni, 2012 at 07:01

   Hej, ja alltså för det första tycker jag man ska sluta mäta så mycket med BMI, det blir lätt fel. Men i alla fall. Ja, det vanligaste är väl att behöva komma upp till ca 19. Vissa måste upp till 22 för att ens få mens, andra ”funkar” redan vid 17. Alla är olika, osv. Jag har bra blodväden och mens vid 17 ja. Men är ju lika frisk vid ett högre BMI, som nu.

 • Svara
  Lina
  3 juni, 2012 at 23:28

  Vilken smarrigt recept 🙂
  Jag frågade förut hur det kommer sig att du har 17 som ett frisk-bmi. Hade du verkligen en fungerande kropp med mens då? Jag har själv anorexi i bagaget och har alltid fått höra att man påste upp till 19 för att inte vara undervikt.. Ett tag hade jag mbi 20 och inte ens då hade jag mens. NU väger jag betydligt mycket mindre och skulle inte kunna få mens vilket är synd för det är verkligen inte bra att vara utan mens. Det har lett till att jag fått benskörhet

  • Svara
   roethlisberger
   4 juni, 2012 at 07:01

   Hej, ja alltså för det första tycker jag man ska sluta mäta så mycket med BMI, det blir lätt fel. Men i alla fall. Ja, det vanligaste är väl att behöva komma upp till ca 19. Vissa måste upp till 22 för att ens få mens, andra ”funkar” redan vid 17. Alla är olika, osv. Jag har bra blodväden och mens vid 17 ja. Men är ju lika frisk vid ett högre BMI, som nu.

 • Svara
  Louise
  4 juni, 2012 at 22:05

  Hej hej !! jag älskar din blogg, jag fann den nyss och nu läser jag den jämt. Idag prövade jag ditt recept på bars, blev smaskens. Jag länkade din blogg självklart på bloggen och skrev att jag tog receptet från dig ! 🙂 / http://louisewickstrom.wordpress.com/ In och kika på bilderna och säg vad du tkr :)?

  • Svara
   roethlisberger
   4 juni, 2012 at 23:23

   Hej! Vad roligt och välkommen hit 😀 kul att du provade barsen, och ännu roligare att du gillade dem! 😀 kikade in hos dig (kommer jag göra igen, för övrigt!), tack tack! Jag ska göra som dig och ha i mer torkad frukt och andra nötter nästa gång.. hur gott vore det inte med salta pistagenötter tex..? mmmmm 😉

   • Svara
    Louise
    7 juni, 2012 at 12:03

    Jo det vore supergott !! Har du testat nya kesella citrus? Jag prövade igår och blev lite besviken på dess näringsinnehåll och gjorde därför egen citruskesella idag som jag kan rekommendera !! Ha det king !!

    • Svara
     roethlisberger
     7 juni, 2012 at 12:29

     Nej jag har inte smakat den.. är inte vidare lockad heller faktiskt, för just som du säger är näringsvärdena sisådär, och det är ju verkligen inte svårt att göra själv! Precis som vaniljen, superenkelt fixat att göra själv ju 🙂 men om man är på språng och vill ha något gott som inte är trist och helt naturellt är de ju ändå helt ok!
     Tack, ha det fint du med 😀

 • Svara
  Louise
  4 juni, 2012 at 22:05

  Hej hej !! jag älskar din blogg, jag fann den nyss och nu läser jag den jämt. Idag prövade jag ditt recept på bars, blev smaskens. Jag länkade din blogg självklart på bloggen och skrev att jag tog receptet från dig ! 🙂 / http://louisewickstrom.wordpress.com/ In och kika på bilderna och säg vad du tkr :)?

  • Svara
   roethlisberger
   4 juni, 2012 at 23:23

   Hej! Vad roligt och välkommen hit 😀 kul att du provade barsen, och ännu roligare att du gillade dem! 😀 kikade in hos dig (kommer jag göra igen, för övrigt!), tack tack! Jag ska göra som dig och ha i mer torkad frukt och andra nötter nästa gång.. hur gott vore det inte med salta pistagenötter tex..? mmmmm 😉

   • Svara
    Louise
    7 juni, 2012 at 12:03

    Jo det vore supergott !! Har du testat nya kesella citrus? Jag prövade igår och blev lite besviken på dess näringsinnehåll och gjorde därför egen citruskesella idag som jag kan rekommendera !! Ha det king !!

    • Svara
     roethlisberger
     7 juni, 2012 at 12:29

     Nej jag har inte smakat den.. är inte vidare lockad heller faktiskt, för just som du säger är näringsvärdena sisådär, och det är ju verkligen inte svårt att göra själv! Precis som vaniljen, superenkelt fixat att göra själv ju 🙂 men om man är på språng och vill ha något gott som inte är trist och helt naturellt är de ju ändå helt ok!
     Tack, ha det fint du med 😀

Lämna ett svar