Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept

kyckling i curry/kantarellsås med fetaost

Jag har sagt det förr och kommer med största sannolikhet säga det flera gånger till : kantarell + curry = kärlek. Typ världens bästa smakkombo. Lite fetaost på det och vi har kommit bra nära perfektion alltså.

Dagens middag byggdes helt och hållet kring ovanstående smakkombo, och tillägg blev kyckling, kokosmjölk och lite gröna ärtor. Vi (eh, jag) slevade i oss (eh, mig) varenda droppe av såsen och varenda ärta försvann ur formen – gott.currykantarellkyckling

 • 2 kycklingfiléer
 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • gula kantareller (valfri mängd)
 • 1 hönsbuljongtärning + en skvätt vatten
 • 3 dl kokosmjölk
 • gröna ärtor (valfri mängd)
 • gul curry (valfri mängd)
 • fetaost (valfri mängd, gärna en rejäl bit!)

Dela kycklingen i mindre bitar och bryn så de får fin yta. Lägg i botten av en ugnsform. Bryn lök och vitlök, gärna i smör, tills den är genomskinlig. Tillsätt kantarellerna, smula ner buljongtärningen och med det en skvätt vatten. Sänk värmen och låt puttra ihop. Ner med curry och kokosmjölk, stäng av värmen och se bara till att allt blandas. Häll ärtorna över kycklingen i formen, och slå över kantarellsåsen. Smula över en rejäl bit fetaost och grädda sedan i ugnen på 175 grader tills osten fått färg och kycklingen är genomstekt, ca 10-15 minuter.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Johanna V
  20 november, 2013 at 10:42

  Hejsan! Jag har följt dig ett tag och testat några av dina recept men jag har faktiskt inte kommenterat något eller berömt dig för hur duktig du är.
  Jag lagade denna rätt igår fast jag gjorde om den i vegetarisk version, gud så gott det var!! Du hade verkligen rätt att curry och kantareller är verkligen en lovely smak kombination tillsammans! 😀
  Så jag tackar dig så himla mycket för alla dina intressanta och goda recept!

  Kram Johanna! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 november, 2013 at 10:49

   tack så hemskt mycket för att du tog dig tid att kommentera, det värmer att höra! Vad kul med en vegetarisk variant, får jag fråga hur du gjorde? Liksom ersatte du kycklingen med något eller körde du helt enkelt såsen? 🙂 och ja, visst är kantareller och curry en finfin kombo!? Love it! Tyvärr har vi inga kantareller hemma just nu 🙁
   Kram!

   • Svara
    Johanna V
    21 november, 2013 at 12:43

    Ja det förtjänar du mycket väl! Jag vet själv hur gärna man vill ha kommentarer och blir glad över att få några (iaf jag xp).
    Ja jag ersatte kycklingen med vegetariskt ”kött” sedan byta jag bara ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong, just as simple as that var det ^^.
    Tråkigt :(, fast det har vi inte nu heller för jag hade bara hittat en påse förvällda kantareller så nu är dem tyvärr slut, öhöhö! ;”(

Lämna ett svar