Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

lite basilika till frukost

Frukost frukost frukost, älskade frukost! Det spelar ingen roll vilken veckodag det är, inte ens hur tidigt eller sent – nej inte ens kommande dags aktivitet spelar in här: jag tycker alltid att frukost är dagens bästa mål. Tätt följt av kvällsmål, förmodligen för att jag äter lite som en mini-frukost även då 😉

Idag var det uppstigning 7 som vanligt, då har jag gott om tid att äta frukosten i lugn och ro, packa väskorna (blir så när jag tränar innan jobbet, en himla massa prylar ska med), göra lunchlåda och mellis-lådor… och så kliver ju resten av familj upp då, det är alltid trevligare med lite sällskap vid bordet 🙂

Har ni provat att ha basilika-blad i yoghurten/filen/kvargen/vad-ni-nu-äter? Jag har läst lite här och var att det ska vara gott, gärna utrört med jordgubbar eller liknande… själv är jag rätt skeptisk till att blanda örter och allmänt ”blad-liknande saker”, i annat än mat. Men efter många om och men kände jag mig redo att prova detta – och gud så gott! Jag klipper i några blad i vaniljkesokvargen tillsammans med ett gäng frusna hallon, mmm-mm så gott 😀

Testa testa! Nu sticker jag iväg för en heldag i tubro, med start på gymmet, därefter jobb och slutligen en fika på stan med en vän nerifrån Skåne jag inte träffat sedan förra sommaren – kanondag på g! Gör det bästa av er torsdag nu också hörrni; ät gott, träna hårt och framför allt – le en himla massa. Leenden har en tendens att komma tillbaka, många och stora! 🙂
här toppade jag finfrullen med rostade melonkärnor, riven kokos och några extra hallon

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar