Efterrätt och gotte Recept

dagens gotteboll: pistage och havssalt

Jag gillar att stå i köket. Jag gillar att pyssla i timmar och få till vackra godsaker. Jag gillar att kunna säga att jag gjort allt själv, och allra mest gillar jag att kunna säga japp – nyttigt rakt igenom! med ett fånigt stolt leende på läpparna.

Men. Vissa saker fuskar jag med. Idag hittade jag äntligen skalade pistagenötter i affären. Åh så skönt, jag som länge velat testa gottebollar med pistagenötter som bas men varit för lat för att skala ett gäng av dessa delikata härligheter. Det tar ju typ tusen år och riktigt så länge är jag inte villig att jobba, inte ens för godis.

I alla fall, dagens gotte blev alltså gottebollar med pistagenötter och havssalt. Gott? Jotack, rätt himla supergott!

 • malda pistagenötter
 • hackade pistagenötter
 • riven kokos
 • hackad mörk choklad (jag använde 86%-ig)
 • smält mörk choklad att rulla bollarna i
 • havssalt (flingor)
 • kakao
 • sötning
Nej, jag har inga exakta mått. För det behöver man inte! Tumma med ungefär 2/3 malda nötter och resterade 1/3 kokos (alltså cirkus dubbelt så mycket nötter som kokos), någon matsked kakao beroende på hur kraftig chokladsmak du önskar, söta efter önskemål med antingen socker, sötningsmedel eller kanske honung? Ha i någon ruta hackad choklad, salta efter smak, hacka i några nötter för extra krisp och tillsätt vatten tills önskad konsistens. Rulla dem i smält mörk choklad och toppa med hackade nötter och några flingor havssalt. Så vackert, så gott!

 

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  hanna
  13 juli, 2012 at 13:13

  Skulle du inte kunna göra bollar utan choklad också?

  • Svara
   roethlisberger
   15 juli, 2012 at 07:34

   joo, jag tänkte göra ett gäng kola-bollar, måste bara fixa lite ingredienser först 🙂 men eftersom choklad är bäst så är jag inte så stressad hehe

 • Svara
  hanna
  13 juli, 2012 at 13:13

  Skulle du inte kunna göra bollar utan choklad också?

  • Svara
   roethlisberger
   15 juli, 2012 at 07:34

   joo, jag tänkte göra ett gäng kola-bollar, måste bara fixa lite ingredienser först 🙂 men eftersom choklad är bäst så är jag inte så stressad hehe

 • Svara
  Julie
  13 juli, 2012 at 17:02

  För det första grym blogg och väldigt fina bilder! skulle inte du kunna göra ett inlägg om hur du brukar träna mage och rygg eller kanske ge några tips? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   13 juli, 2012 at 20:01

   Tack!! Jag ska ta mig samman och få till något inlägg med bilder/video med övningar jag tycker är bra.. har länge velat bara inte kommit mig för.. will do! 🙂

 • Svara
  Julie
  13 juli, 2012 at 17:02

  För det första grym blogg och väldigt fina bilder! skulle inte du kunna göra ett inlägg om hur du brukar träna mage och rygg eller kanske ge några tips? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   13 juli, 2012 at 20:01

   Tack!! Jag ska ta mig samman och få till något inlägg med bilder/video med övningar jag tycker är bra.. har länge velat bara inte kommit mig för.. will do! 🙂

 • Svara
  caam
  15 juli, 2012 at 14:31

  Ser farligt gott ut …… 😀

 • Svara
  caam
  15 juli, 2012 at 14:31

  Ser farligt gott ut …… 😀

 • Svara
  Sabrina
  4 september, 2012 at 20:45

  Dessa goda är väl inget fusk!?

  Hur förvarar man dom sedan? I frysen? I kylen? Vill testa!

  • Svara
   roethlisberger
   5 september, 2012 at 18:08

   Absolut inte, de är fantastiska 😀 jag har dem antingen i kylen, eller i frysen.

 • Svara
  Sabrina
  4 september, 2012 at 20:45

  Dessa goda är väl inget fusk!?

  Hur förvarar man dom sedan? I frysen? I kylen? Vill testa!

  • Svara
   roethlisberger
   5 september, 2012 at 18:08

   Absolut inte, de är fantastiska 😀 jag har dem antingen i kylen, eller i frysen.

Lämna ett svar