Vardagsuppdatering

hemma (ett litet, och aningens euforiskt, inlägg om senaste veckan)

Efter en vecka som gått sådär sorgligt fort men ändå varit fylld av fina, roliga och fantastiska stunder så att det snarare känns som man varit borta i flera månader, är jag nu på hemmaplan igen. Lite brunare, lite starkare och mycket gladareJag ska fatta mig kort om själva resan, för det finns tusen och åter tusen saker att skriva om den, människorna och händelserna. Ni kanske tycker att eftersom det här är en blogg med (någorlunda, i alla fall) fokus på träning och kost, så är ett rese-inlägg lite omotiverat, men eftersom jag vill hävda att denna blogg’s främsta fokus faktiskt är hälsa (fysisk som psykisk) – så tycker jag trots allt att ett litet inlägg om veckan är högst rimligt då den boostat mitt mående något enormt!

Vi bodde på det otroligt fina hotellet Ilio Mare och trots att jag gärna fotat ungefär varenda centimeter av komplexet och dess fina rum, salonger, barer, serveringar, altaner, detaljer… så insåg jag att nä, det finns massa fina bilder på deras hemsida och precis likadant ser det ut i verkligheten – så kika där om ni vill se exakt hur fint det var.

Det låg precis vid havet och hade en egen strand, dit gick vi ibland om kvällarna för att ligga under strå-parasoll och se solen gå ner över havet.Alla dagar utom en (som blev vilodag) började med ett gympass, sedan åt vi en himla god frukostbuffé och därefter hängde vi någon timme vid poolen.Sen efter lunch ungefär kom den där rastlösheten, eller ja, vi hade nog kunnat hänga vid poolen ett gäng timmar till, men det fanns lite grejer vi ville hinna göra och se. Så vi körde runt ön på motorcykel, minglade på roliga supermarkets (Fanny älskar), flög på vågorna med vattenskoter, besökte fina bergsbyar, åkte till öns huvudstad… ja, lite sådant fint. På rummet såg vi till att ha främst; salt, dryck och färsk frukt. Och så choklad. Det måste alltid finnas choklad. Lite iskaffe på burk, vin och sesamkakor kan också vara bra att ha, resonerade vi.Det kunde till exempel se ut såhär; cola, iskaffe och iste mest hela dagarna, och så lite färsk frukt, choklad och salta nötter på terassen på kvällen. Hur fantastiskt bra låter inte det, liksom?!Ja, alltså det här var världens bästa vecka, skulle man kunna säga. Så det gör jag – världens bästa vecka! Nya vänner, oändligt med glädje och skratt, varma dagar och stora leenden. Fantastisk mat, fantastiskt land, fantastiska människor… Hem åkte jag med både glädje och aningens sorg, för även om batterierna nu är laddade till max, humöret på topp och framtiden ljusare än någonsin, så kommer jag sakna människorna (som inte dömer, som tror gott, som hjälper till och som ler tillbaka varje gång), maten (såklart), värmen, det kravlösa livet som gick ut på en enda sak – att må bra! Sistnämnda kommer jag dock leva efter här hemma också; livet ska inte vara jobbigt och tufft, det är meningen att det ska vara lyckligt, roligt och alldeles fantastiskt! Jag har många planer för framtiden och det är flera hjul som rätts i rullning nu, så nu tänkte jag hoppa på dem och om ett år när jag förhoppningsvis besöker Thassos igen så är det en hel drös erfarenheter rikare och många många fina stunder starkare som jag återvänder! 🙂

 

 

 

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Josefin
  2 augusti, 2012 at 17:28

  Vad härligt det låter!

 • Svara
  Josefin
  2 augusti, 2012 at 17:28

  Vad härligt det låter!

 • Svara
  Erika
  2 augusti, 2012 at 19:07

  Men guuu vad underbart! och vilken killerbody du har 😀

 • Svara
  Erika
  2 augusti, 2012 at 19:07

  Men guuu vad underbart! och vilken killerbody du har 😀

 • Svara
  Sofia
  3 augusti, 2012 at 08:47

  Vad härligt det låter med lite sol och värme! Din kropp ser verkligen välmående och stark ut, wow!

  Ha det bra! Kramar

 • Svara
  Sofia
  3 augusti, 2012 at 08:47

  Vad härligt det låter med lite sol och värme! Din kropp ser verkligen välmående och stark ut, wow!

  Ha det bra! Kramar

Lämna ett svar