Igår ville jag ha lite julkänsla. Praliner, går ju alltid hem (choklad) och inget är väl mer juligt pepparkakor? Så, vad sägs om alldeles fantastiskt goda och söta små praliner med len pepparkaksfyllning, och som dessutom är riktiga små protein-bomber? Som om inte det vore nog, så är de helt nöt-fria, något många bett om, nötfritt gotte. Perfekta att bjuda på under glöggminglet! • 1 dl keso
• 20 g (en knapp skopa) casein proteinpulver med vaniljsmak*
• 3 msk äppelmos
• 1 msk + 2 tsk kokosmjöl
• 1,5 tsk pepparkakskrydda
• 0,5 tsk kanel
• 3 tsk socker eller sötning som mäter lika
• 50 g choklad
*Du kan använda vassle istället för casein, ta då 30 g proteinpulver. Du kan också ta 15g+15g av vassle/casein.
Mixa allt utom chokladen med stavmixer tills keson är någorlunda slät. ”Knåda” så gott det går, tillsätt lite mer kokosmjöl om det är för kletigt (använder du vassle kan detta behövas). Låt degen vila i kylen ett tag så blir det lättare att rulla bollar, smält under tiden chokladen över vattenbad. Rulla små bollar av degen och doppa i chokladen, ställ sedan in dem i kylen igen tills chokladen stelnat. Tadaa – juliga, lena och chokladiga godisbitar! Hoppas det smakar 🙂
[vill också tacka Sanna för inspiration, återigen. Varför har jag aldrig tänkt på keso i gottebollar?! Knäppt.]
23 Kommentarer
Patrik
27 november, 2012 at 13:19Dom där måste jag testa någon dag, ser riktigt goda ut 🙂 ska sätta upp på min ”att göra” till jul.
roethlisberger
27 november, 2012 at 15:40kul! Hoppas de smakar 🙂
Jennifer
27 november, 2012 at 14:38Har redan testat och smakat nu, haha! Grymt gott 🙂 Dock hade jag i mer kanel men jag är en liten kanelnörd så, haha. Grymt goda! 🙂
roethlisberger
27 november, 2012 at 14:40vad roligt! 😀 haha ja, samma här, kanel kan det (nästan..) inte bli för mycket av 😉
Sanna Backman
27 november, 2012 at 14:49Ha ha, vad lustigt! Jag satt precis och funderade på att göra lite pepparkaks-protein-praliner och så såg jag din sida. Vi var visst sugna på samma sak 🙂
roethlisberger
27 november, 2012 at 15:39haha, nämen! Ja, att man går och drömmer om pepparkakor är kanske inte så konstigt såhär i juletider 😉 och det ÄR ju så gott, i alla olika former 😀
Katten
27 november, 2012 at 14:55Den där hamnar i auditionomgången för julbordet, lätt! Tack för tips!
roethlisberger
27 november, 2012 at 15:37härligt! Så gärna 🙂
Anna - Trend o träning
27 november, 2012 at 15:06Helt i min smak! Vad duktig du är på att göra proteinrika gosaker – jag GILLAR 🙂
roethlisberger
27 november, 2012 at 15:36Tack (och jag bara måste klämma in här -för himla kul att du hittat hit!- att jag tycker du är himlahimla snygg, stooor inspirationskälla!) 😀
Anna - Trend o träning
1 december, 2012 at 21:48Tack desamma fina du <3
sanna
27 november, 2012 at 22:04När du använder äppelmos, vad använder du för något sort??
De flesta har ju mkt socker i…
kram
roethlisberger
28 november, 2012 at 07:11det finns många sockerfria varianter! i kylen just nu har jag ÖNOS 🙂
Louise
28 november, 2012 at 11:27hej!
Gud så goda det såg ut, kommer absolut att göra dom. men min fråga är nu: hur länge håller de? om man har dom i kylskåpet? gör ja dom idag, kan de klara sig till jul eller ska man vänta med det?
tac för en bra blogg! ha en bra dag!
roethlisberger
28 november, 2012 at 13:34nog för att de lär hålla ett tag i kylskåp (där de bör förvaras) så kanske en knapp månad är lite väl.. men jag vet inte, har ju inte testat ännu själv 😉 bakade mina häromdagen.
Anna
28 november, 2012 at 15:57Åh! De där både ser och låter supergoda (smakar troligtvis det också). Min fråga är bara om man skulle kunna byta ut proteinpulvret mot någonting? 😀
Sophie
28 november, 2012 at 16:02Ser sjukt gott ut!
Jessica
4 december, 2012 at 07:40Åh dom blev jättegoda. Gjorde dom igårkväll och tillomed min kille tyckte det var gott och han hatar allt ”nyttigt”
Väldigt maffiga och goda, dom blir det att göra igen 🙂
Senare idag ska jag prova dina chokladbiscotti 🙂
Jossan
4 december, 2012 at 18:43Om man inte har kokosmjöl tror du man kan använda samma mäng grahamsmjöl?
Tack för en fantastisk blogg!:)
roethlisberger
5 december, 2012 at 07:07det blir nog lite.. grövre. Så smaken vågar jag inte svara för, men funka bör det ju! 🙂
Ellen
17 december, 2012 at 21:21ett litet tips är att mixa kokosflan så får du finfint kokosmjöl. 🙂
roethlisberger
17 december, 2012 at 22:16nej, mixade kokosflingor är inte samma sak som kokosmjöl.. men gott kan det ju vara ändå! 🙂 och fint att rulla i 🙂
Danne
15 december, 2012 at 18:21shit vilken blogg :S, vill testa allt…