Efterrätt och gotte GODIS Kost PROTEINBAK Recept

chokladpraliner med blåbär, pecannötter och havssalt

Idag vill jag visa er min nya favvo-smakkombo. I form av chokladpraliner, boostade med protein, knapriga nötter och söta blåbär. Pricken över i är en nypa havssalt som balanserar upp de övriga smakerna perfekt. Åh, dessa ska mumsas ikväll till fredagsmyset!För en sats på ca 10 praliner behöver du:
Choklad:
3/4 dl kokosolja
kakao efter smak, jag brukar ta nästan lika mycket som fett
ev. sötning efter smak

Fyllning:
3 msk blåbär (om frysta, tina dem snabbt i micron)
2-3 msk hackade pecannötter
1/2-1 skopa proteinpulver med chokladsmak
en rejäl nypa havssalt

Gör såhär:
Smält kokosfettet och rör ner kakao och ev. sötning. Häll lite i botten av formarna (använd antingen vanliga små formar eller pralinformar som jag gjorde) och frys. Rör under tiden ihop fyllningen, börja med 1/2 skopa PP och tillsätt mer tills du har en lagom trögflytande röra. Lägg lite i varje form, häll över resten av chokladen och frys. Förvara i frysen och feel free att leka med smaker, jag gjorde en variant med hallon/pistage också, fasligt gott!

Du kanske gillar

18 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  14 december, 2012 at 12:22

  oj vad goda de ser ut!! 🙂

 • Svara
  Cathie
  14 december, 2012 at 13:19

  Gud vad gott!!

 • Svara
  Alexandra
  14 december, 2012 at 13:24

  HAHA boostade med protein?

  du använder cirka 1 dl pulver = 30 gram = 22-25 gram rent protein (beroende på sort). Du får cirka 10 praliner = 2,2-2,5 gram protein per pralin.

  Är detta boosta?

  • Svara
   roethlisberger
   14 december, 2012 at 14:44

   jämfört med annan choklad ja? haha herregud ge dig?

   • Svara
    Alexandra
    14 december, 2012 at 15:27

    Vill du redogöra hur dessa 2,2 – 2,5 gram gör för slags skillnad för kroppen? Det är INGEN boost. Sedan att du missbrukar proteinpulver är en annan femma.

    • Svara
     roethlisberger
     14 december, 2012 at 15:43

     Men, jag har aldrig hävdat att det gör skillnad, precis som vanligt godis inte gör större ”skillnad”. Jag använde proteinpulver här för att få konsistens och smak. Jag hävdade aldrig att man med dessa praliner bygger muskler. Och missbrukar proteinpulver? Vad är ditt problem? Om du stör dig så mycket på mig behöver du inte läsa? kommentera? verkligen inte. om andra uppskattar min blogg och recept så är det gott nog för mig, din åsikt/misstycke spelar mig mindre roll.. och klart du får ha din åsikt, även om du nu inte vill stå för den med korrekt namn/adress.

   • Svara
    Alexandra
    14 december, 2012 at 15:36

    Jag anser dessutom att jag har rätt att ge min åsikt.

 • Svara
  Anna - Trend o träning
  14 december, 2012 at 15:35

  Men WOW vad du är grym! När startar du eget Functional Sweets-företag? Jag är på som assistans (och smakjury 😉

  Trevlig helg!

  • Svara
   roethlisberger
   14 december, 2012 at 15:43

   haha ja när va?! lovar att kontakta dig när det är på g! 😉 tack detsamma!

 • Svara
  Madde
  14 december, 2012 at 18:00

  Åh mums. Ska testa att göra med hallon och vanilj-fyllning tror jag 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   14 december, 2012 at 20:44

   gott! 😀

 • Svara
  sanna
  15 december, 2012 at 15:11

  jösses, vad gott det ser ut! om man inte använder sig av proteinpulver, har du någon idé på vad man skulle kunna byta ut det mot, eller utesluta?

 • Svara
  Louise
  15 december, 2012 at 21:41

  Jag är besatt av din blogg! Älskar din lättsamma (men beslutsamma) inställning 🙂 Jag tycker om att träna och äta nyttigt, vill ha inspiration men blir mest bar stressad avde flesta fitnessbloggarna.

  Du får gärna skriva mer i kategorin ”myter”, tyckte det var väldigt intressant! 🙂
  (Går själv på periodisk fasta. Var hungrig HELA tiden innan, men nu när jag äter 2-3 mål (12-20), riktig mat om dagen så mår jag mycket bättre :))

 • Svara
  Rebecka
  20 december, 2012 at 17:23

  Testade precis och wow! Fyllde mina med hallon blandat med vaniljkasein. Sjukt gott! Du gör så fantastiska recept. Fortsätt med det!

  • Svara
   roethlisberger
   22 december, 2012 at 13:28

   Tack så jättemycket! Kul att du gillade dem 🙂

 • Svara
  Rebecka
  20 december, 2012 at 17:23

  Testade precis och wow! Fyllde mina med hallon blandat med vaniljkasein. Sjukt gott! Du gör så fantastiska recept. Fortsätt med det!

 • Svara
  Fem För Fem – Roethlisberger.se
  13 december, 2017 at 15:21

  […] Godaste efterrätten? Jag älskar efterrätt och äter det varje dag, antingen i anslutning till middagen eller som ett större kvällsmål. Det är såklart alltid skoj om man kan maskera lite fint innehåll i söt förklädnad, dubble-win liksom. Och självklart är det choklad som står högst på min favorit-lista (duuh). Några exempel som passar fint till efterrätt är min chokladkaka med nutella forsting, eller min franska chokladtårta. Vill man ha något mindre som passar till kaffet så är dessa praliner med blåbär/pekan-fyllning helt ljuvliga. […]

Lämna ett svar