Kost Recensioner Vardagsuppdatering

lite om choklad och sånt

Ni kanske inte visste det. Men jag gillar choklad. Typ himla jättejättemycket.

Och nog för att jag är imponerad av alla försök att göra lite mer healthy varianter. Men Marabou mjölkchoklad är banne mig svårslaget. Det beror lite på ”mode” också, till morgonkaffet föredrar jag en bit mörk choklad som jag låter smälta på tungan medan jag sveper den första koppen hett kaffe. Mmmm. Och Lindts mörka choklader är fina också, chili och sea salt är sällan fel! De är dock inte mycket ”bättre” än marabou om man ska vara noga, men haaaallå – jag äter choklad för att det är gott. Sänka blodtryck (eller vad det är folk försvarar sin chokladkonsumtion med? haha) gör jag med goda vanor bestående av bra mat, rolig träning och högljudda skratt!

chocolate

Ovan ser ni ett par choklad-varianter jag provat senaste. Med betoning på varianter, måste jag ändå säga. Vill man köra ”rent” och ”healthy” är detta riktigt bra grejer. Renée Voltaire’s Hampachokladkaka var riktigt god! Lagom ”mörk smak” med härligt krisp. Däremot blev den råa chokladen från samma duktiga kvinna en inte lika fantastisk smakupplevelse… kan ha varit första gången jag slängde choklad… Och Plamil sockerfri Mintchoklad är sjukt-himla-jättegod! Lindts mörka choklad med mint är också en favorit, och denna var inte bara nära, utan minst lika god. YUM och rakt upp på topplistan. Stark mintsmak dock, värt att veta om man är kräsen (men, eh, ändå bestämmer sig för att köpa mintchoklad..) Ombar, har ni testat sådana? Jag kan inte bestämma mig. Tydligen är inte raw choklad min grej, även om denna var tusen gånger godare än förstnämnda. Den naturella var god, inte så söt som jag kanske skulle önska (yes, godisråtta I am) men den med smak av jordgubb… naaae, den gick inte.

När vi ändå är inne på choklad och godsaker. Kanske har ni sett Nutrilett’s nyheter bland dietgrejerna i butik? Jag fick hem några smakprov och ja.. Smaken på barerna är bra, faktiskt. Jag skulle dock aldrig klassa denna värdig att ersätta en hel måltid (?!). Men vrålhungrig på väg hem från jobb, tåg inställt och dötid på pressbyrån? Jo, smaken var tillräckligt bra för att jag i det läget skulle kunna tänka mig denna bar som mellis. Fick även prova ett par smoothies, och de smakade också bra. Återigen, måltid? Eeh nej. Mellis/bas i en aningens mer mättande egengjord smoothie, hmm OK. Jag gjorde glass på en (la till frusen banan, kokosmjölk och ägg, och ringlade jordnötssmör över alltihop sen. Då snackar vi lagom mellis i Fannys smak, hehe). Blev grymt god och frisk, så som sagt, smaken är det inget fel på. Däremot måste jag ställa mig frågande till ”mindre socker”-grejen – jag har då aldrig behövt söta mina fruktsmoothies, frukterna i sig sötar liksom rätt bra…?
nutrilett

 

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Amanda
  26 maj, 2013 at 22:22

  Jag är precis som du en oootrolig chokladälskare, men jag har hittat något som får mig ännu lyckligare än Marabou mjölkchoklad! Blanda smält kokosolja med lika mängd kakao och söta med honung/agave/stevia! Och släng ner nåt gott, russin, tranbär, hackade nötter, salt eller vad som helst. Sen in i frysen för att stelna. Himmelskt är det! Har du testat? PS. Tack för din fantastiska blogg och att DU är DU- grymmast helt enkelt!

 • Svara
  Ellinor
  27 maj, 2013 at 10:17

  Choklad är sällan fel men precis liksom med vin, ost och andra delikatesser passar olika sorter olika bra för olika tillfällen. Ibland är det den där riktigt mörka och starka chokladen man vill åt, medan det andra gånger är sockret/sockerkicken som lockar 😉 Att choklad dessutom går att variera och förtära i en mängd olika former gör inte saken sämre.
  Fina tips du delar med dig av. Blev väldigt nyfiken på flera av sorterna.

  Kram

 • Svara
  Nathalie
  28 maj, 2013 at 12:15

  Nu ska du få bästa tipset på choklad någonsin! Mulu! Hur god som helst och dessutom ekologisk, raw och helt vegansk. Du får inte tugga den, låt den smälta i munnen! Mums!

Lämna ett svar