Kost Morgonstund Recept

Paleo kokosgröt

Har ni testat paleo-gröt? Det finns olika varianter, men basen brukar oftast vara ägg, sedan tillsätts exempelvis kokosmjölk eller banan (eller både och, för den delen). Jag är som bekant riktigt dålig på att variera mina frukostar och den underbara morotskaks-gröten jag äter varje morgon, men idag tog jag mig äntligen för att prova något nytt. Nämligen just paleogröt. paleogrot12 ägg, 1 dl kokosmjölk och 1 msk kokosmjöl rördes ihop i en kastrull, och medan jag rörde konstant hettades det hela upp. När jag var nöjd med konsistensen serverade jag min gröt med hallonfluff, gojibär, riven kokos och frysta hallon + obligatoriska jordnötssmöret. Helt klart en bra start på dagen! Nästa gång tänkte jag köra på mosad banan och blåbär, det borde också bli gott!

Du kanske gillar

14 Kommentarer

  • Svara
    Emma
    2 augusti, 2013 at 10:20

    Har ätit den där gröten flera gånger, så himla god! Mums 🙂

  • Svara
    Emma
    2 augusti, 2013 at 10:20

    Har ätit den där gröten flera gånger, så himla god! Mums 🙂

  • Svara
    yasmine modell mamma och fru
    3 augusti, 2013 at 10:36

    ser gott ut
    önskar dig en fin lördag
    KRAM

  • Svara
    yasmine modell mamma och fru
    3 augusti, 2013 at 10:36

    ser gott ut
    önskar dig en fin lördag
    KRAM

  • Svara
    Åsa
    4 augusti, 2013 at 18:47

    Åh så gott det ser ut! Vad använder du för kokosmjölk?
    Fin och inspirerande blogg förresten:)

  • Svara
    Åsa
    4 augusti, 2013 at 18:47

    Åh så gott det ser ut! Vad använder du för kokosmjölk?
    Fin och inspirerande blogg förresten:)

  • Svara
    Åsa
    4 augusti, 2013 at 19:26

    Åh en fråga till 🙂 Tror du att man kan göra denna som ’davosvariant’, så stt man kan förbereda kvällen innan och ha med i låda till frukost?

    • Svara
      roethlisberger
      4 augusti, 2013 at 19:29

      ingen aning, testa! Vet inte hur ägg klarar sig ”utanför skalet” så att säga… tveksam att det blir lika bra, men jag vet inte som sagt! jag använder olika kokosmjölk, både märke och fettprocent. Just i gröten denna morgon körde jag på Santa Maria Light.

  • Svara
    Åsa
    4 augusti, 2013 at 19:26

    Åh en fråga till 🙂 Tror du att man kan göra denna som ’davosvariant’, så stt man kan förbereda kvällen innan och ha med i låda till frukost?

    • Svara
      roethlisberger
      4 augusti, 2013 at 19:29

      ingen aning, testa! Vet inte hur ägg klarar sig ”utanför skalet” så att säga… tveksam att det blir lika bra, men jag vet inte som sagt! jag använder olika kokosmjölk, både märke och fettprocent. Just i gröten denna morgon körde jag på Santa Maria Light.

  • Svara
    louise
    5 augusti, 2013 at 15:23

    Hej, tror du man kan utesluta äggula från gröten? och ha vanligt mjöl ? kram!

    • Svara
      roethlisberger
      5 augusti, 2013 at 20:35

      ja du kan köra med bara äggvita (ta då 3-4 stycken) 🙂 men vanligt mjöl… varför? lär inte bli gott!

  • Svara
    louise
    5 augusti, 2013 at 15:23

    Hej, tror du man kan utesluta äggula från gröten? och ha vanligt mjöl ? kram!

    • Svara
      roethlisberger
      5 augusti, 2013 at 20:35

      ja du kan köra med bara äggvita (ta då 3-4 stycken) 🙂 men vanligt mjöl… varför? lär inte bli gott!

Lämna ett svar