PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

Xmas Fudge (Protein-) KLADDKAKA

Nu inför jul har Barebells lanserat en limited edition-smak av proteinbar; Xmas Fudge. Det är en fudge-bas toppad med kola, täckt av mjölkchoklad. Påminner om mars/japp, tycker jag!

Jag funderade ett tag vad jag skulle baka med denna bar, och bestämde mig tillslut för att det fick bli en (protein-)kladdkaka. Jag använde mitt favoritrecept på kladdkaka och toppade det med bitar av baren. OM det blev bra, det blev jättejättejättebra!


XMAS FUDGE (Protein-) KLADDKAKA

receptet är för en springform med diametern 18cm

Du behöver:

  • 50g Barebells hasselnötskräm
  • 20g kokosolja
  • 60g mjölkchoklad (jag använde steviasötad från Nick’s)
  • 2 hela ägg
  • 2 äggvitor
  • 60g (3/4 dl) sötströ, jag använde Nick’s ”sweet like sugar”
  • 30g (1/2 dl) kokossocker
  • 35g (1/2 dl) sukrin gold, eller annan brun sötning så som kokossocker eller farinsocker
  • 50g vassle proteinpulver med chokladsmak, jag använde Tyngre’s kladdkaka
  • 32g (3/4 dl) kakao
  • 16g (2,5 msk) havremjöl
  • 1/3 tsk salt
  • 1/3 tsk bikarbonat
  • 1 Xmas Fudge-proteinbar från Barebells

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform.
  2. Bryt ner chokladen i en skål och tillsätt nötkräm och kokosolja. Värm försiktigt i micron, 20-40 sekunder borde räcka, och rör så att chokladen smälter helt. Ställ åt sidan att svalna en aning.
  3. Rör ihop vassle, kakao, havremjöl, salt och bikarbonat i en skål, ställ åt sidan.
  4. Vispa ihop ägg, äggvitor, sötströ, kokossocker och sukringold i en stor bunke. Tillsätt sedan chokladsmeten medan vispen är igång på låg hastighet. Vispa bara tills allt är blandat.
  5. Vänd sist ner den torra blandningen och häll sedan över smeten i den förberedda formen.
  6. Grädda i ca 14 minuter, tills kanterna är fasta men mitten fortfarande kladdig. Ta ut, låt svalna.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar