Nu inför jul har Barebells lanserat en limited edition-smak av proteinbar; Xmas Fudge. Det är en fudge-bas toppad med kola, täckt av mjölkchoklad. Påminner om mars/japp, tycker jag!
Jag funderade ett tag vad jag skulle baka med denna bar, och bestämde mig tillslut för att det fick bli en (protein-)kladdkaka. Jag använde mitt favoritrecept på kladdkaka och toppade det med bitar av baren. OM det blev bra, det blev jättejättejättebra!
XMAS FUDGE (Protein-) KLADDKAKA
receptet är för en springform med diametern 18cm
Du behöver:
- 50g Barebells hasselnötskräm
- 20g kokosolja
- 60g mjölkchoklad (jag använde steviasötad från Nick’s)
- 2 hela ägg
- 2 äggvitor
- 60g (3/4 dl) sötströ, jag använde Nick’s ”sweet like sugar”
- 30g (1/2 dl) kokossocker
- 35g (1/2 dl) sukrin gold, eller annan brun sötning så som kokossocker eller farinsocker
- 50g vassle proteinpulver med chokladsmak, jag använde Tyngre’s kladdkaka
- 32g (3/4 dl) kakao
- 16g (2,5 msk) havremjöl
- 1/3 tsk salt
- 1/3 tsk bikarbonat
- 1 Xmas Fudge-proteinbar från Barebells
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform.
- Bryt ner chokladen i en skål och tillsätt nötkräm och kokosolja. Värm försiktigt i micron, 20-40 sekunder borde räcka, och rör så att chokladen smälter helt. Ställ åt sidan att svalna en aning.
- Rör ihop vassle, kakao, havremjöl, salt och bikarbonat i en skål, ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg, äggvitor, sötströ, kokossocker och sukringold i en stor bunke. Tillsätt sedan chokladsmeten medan vispen är igång på låg hastighet. Vispa bara tills allt är blandat.
- Vänd sist ner den torra blandningen och häll sedan över smeten i den förberedda formen.
- Grädda i ca 14 minuter, tills kanterna är fasta men mitten fortfarande kladdig. Ta ut, låt svalna.
Inga kommentarer