DRYCKER & SMOOTHIES Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Morgonstund Recept Vardagsuppdatering

Green Dream Smoothie

Igår drack jag en smoothie från Moejoes i Uppsala, och den var så himlans god och fräsch och gav sådan fin energi att jag idag var tvungen att göra en egen version hemma. Mmm den blev minst lika ljuvlig!spirulinasmoothie2

 • 1 äpple
 • 1/2 avocado
 • 1/2 banan
 • 1/2 mango
 • 1 dl tjock yoghurt, typ grekisk eller turkisk
 • 1/2-1 msk riven ingefära
 • 1/2-1 msk spirulina
 • en rejäl näve is
 • ev. en skvätt mjölk om det blir för tjockt (ha! Kan smoothie bli för tjock?!)

Så långt ifrån avancerat : ner i en mixer och kör ba!

Jag har förgäves försökt hitta någon form att inta min spirulina i, men det smakar ju så-fruktansvärt-illa. Nä, den där påsen med Spirulina har stått orörd i skåpet ett bra tag nu… Tills idag, alltså, då åkte den fram och ner i denna smoothie där den passar kanonbra! Är du precis som jag känslig mot den kraftiga smaken, börja med en liten dutt bara.spirulinasmoothie1

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Anna
  6 februari, 2014 at 18:51

  Ha! Jag har en påse med Chlorella i skåpet som jag för mitt liv inte begriper hur jag ska få i mig. Gissar att smaken är väldigt lik Spirulina o Chlorella. Jag har köpt Chlorella i tablettform istället och de går fint att få i sig. Tycker det är synd att inte använda upp pulvert jag har – så tack för tipset! Ska prova, fast då kanske utan youghurten (försöker undvika ko-produkter) och använda mandelmjölk istället? Ska prova… tack!

  • Svara
   roethlisberger
   6 februari, 2014 at 19:03

   jag har själv aldrig provat chlorella (i någon form) men kan också tänka mig att de är lika i smaken! Så prova detta 🙂 mandelmjölk lär funka men ta mindre då (för krämigheten) – eller ännu bättre, frys dem till isbitar först så blir det tjockt o götttt ändå 😀

 • Svara
  Anna
  6 februari, 2014 at 18:51

  Ha! Jag har en påse med Chlorella i skåpet som jag för mitt liv inte begriper hur jag ska få i mig. Gissar att smaken är väldigt lik Spirulina o Chlorella. Jag har köpt Chlorella i tablettform istället och de går fint att få i sig. Tycker det är synd att inte använda upp pulvert jag har – så tack för tipset! Ska prova, fast då kanske utan youghurten (försöker undvika ko-produkter) och använda mandelmjölk istället? Ska prova… tack!

  • Svara
   roethlisberger
   6 februari, 2014 at 19:03

   jag har själv aldrig provat chlorella (i någon form) men kan också tänka mig att de är lika i smaken! Så prova detta 🙂 mandelmjölk lär funka men ta mindre då (för krämigheten) – eller ännu bättre, frys dem till isbitar först så blir det tjockt o götttt ändå 😀

 • Svara
  Josephine
  6 februari, 2014 at 21:56

  Åh speaking of Uppsala! Är nyinflyttad till nämnd stad, har du möjligvis några tips på mysiga hälsokostbutiker, ekobutik, andra allmänt mysiga butiker och fik med lite sånt gotte man inte hittar i den vanliga matvaruaffären? Typ i stil med Götgatsbackens hälsokost och Primör i Stockholm. Kraaaaam!

  • Svara
   roethlisberger
   8 februari, 2014 at 09:04

   Tyvärr är det dåligt med ”sådana” roliga butiker i stan (eller kanske är det bra, rent ekonomiskt alltså, haha). Det finns kost-tillskottsbutiker som Budo&Fitness, proteinhörnan och Gymgrossisten, och de vanliga Life såklart. Jag tror det finns ett vegetariskt kök någonstans i utkanten av gågatan, men har själv aldrig varit där… tyvärr kan jag faktiskt inte ge dig ett enda fint namn att kolla upp när det kommer till hälso/eko-fik eller matställe :/ har själv letat förgäves! Får väl starta själv 🙂 förresten finns det nåt nytt (liiitet) ställe i Svava-gallerian som serverar närodlat low carb, typ… vet inte exakt då jag aldrig ätit där men ser gott ut 🙂 Hittar du nåt SNÄLLA uppdatera mig haha!!
   Kram!

 • Svara
  Josephine
  6 februari, 2014 at 21:56

  Åh speaking of Uppsala! Är nyinflyttad till nämnd stad, har du möjligvis några tips på mysiga hälsokostbutiker, ekobutik, andra allmänt mysiga butiker och fik med lite sånt gotte man inte hittar i den vanliga matvaruaffären? Typ i stil med Götgatsbackens hälsokost och Primör i Stockholm. Kraaaaam!

  • Svara
   roethlisberger
   8 februari, 2014 at 09:04

   Tyvärr är det dåligt med ”sådana” roliga butiker i stan (eller kanske är det bra, rent ekonomiskt alltså, haha). Det finns kost-tillskottsbutiker som Budo&Fitness, proteinhörnan och Gymgrossisten, och de vanliga Life såklart. Jag tror det finns ett vegetariskt kök någonstans i utkanten av gågatan, men har själv aldrig varit där… tyvärr kan jag faktiskt inte ge dig ett enda fint namn att kolla upp när det kommer till hälso/eko-fik eller matställe :/ har själv letat förgäves! Får väl starta själv 🙂 förresten finns det nåt nytt (liiitet) ställe i Svava-gallerian som serverar närodlat low carb, typ… vet inte exakt då jag aldrig ätit där men ser gott ut 🙂 Hittar du nåt SNÄLLA uppdatera mig haha!!
   Kram!

 • Svara
  Michaela
  7 februari, 2014 at 07:50

  Kan tipsa om Renée Voltaires Chlorella och Spirulina… De är blandade med ingefära och mynta. smakar faktiskt helt okej! De andra kryddorna i blandningen tar liksom udden av algerna 🙂

 • Svara
  Michaela
  7 februari, 2014 at 07:50

  Kan tipsa om Renée Voltaires Chlorella och Spirulina… De är blandade med ingefära och mynta. smakar faktiskt helt okej! De andra kryddorna i blandningen tar liksom udden av algerna 🙂

Lämna ett svar