BROWNIES & BLONDIES Efterrätt och gotte Kost Recept Vardagsuppdatering

Brownies med pekannötter (utan bönor, men med grönsak..)

Ibland börjar jag dagen med ett bak. Idag var en sådan dag, och det blev i sann Fanny-anda choklad som huvudfokus. Närmare bestämt gjorde jag en laddning härliga brownies med pekannötter. Inga bönor i dessa, faktiskt. Istället ville jag bli av med en påse babyspenat som jag hade liggande i kylen med kort datum. Hela detta recept var en vild chansning då den ena nyheten efter den andra åkte ner i smeten… men resultatet var så-himla-fintblabarspenatbrownie2blabarspenatbrownie4En avlång bakform (6 bitar):

 • 2 dl baby spenat (tätt packad)
 • 1 dl barabär blåbär (eller mixade blåbär)
 • 45g kokosolja
 • 70g mörk choklad
 • 1 litet ägg (alternativt ett halvt stort)
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 1/4 dl agavesirap
 • 3 msk quinoamjöl
 • 1 msk kokosmjöl
 • 1/2 tsk fiberhusk
 • en nypa salt
 • en näva krossade pekannötter

Gör så här: Mixa ihop spenat och barabär blåbär. Smält choklad och kokosolja i ett vattenbad. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och agavesirap och tillsätt sedan blåbär- och spenatpuré, därefter smält choklad/kokosolja. Avsluta med att sikta i de torra ingredienserna och de hakade nötterna, blanda ihop allt lätt. Klä en bakform med bakplåtspapper och fyll med smeten. Jämna ut och grädda brownien i 175ºC ungefär 13-15 minuter, tills en teststicka kommer ut ”ren”. Låt svalna, förvara i kylen och håll dig så länge du kan – de blir som allt chokladigt godare efter några timmar/dagar i kylan…blabarspenatbrownie1

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  Linda Assarsson
  26 mars, 2014 at 21:10

  Vilken fantasi du har 🙂
  Ser supergott ut och låter verkligen spännande..
  Får hamna på listan ” 2-test ”

 • Svara
  Linda Assarsson
  26 mars, 2014 at 21:10

  Vilken fantasi du har 🙂
  Ser supergott ut och låter verkligen spännande..
  Får hamna på listan ” 2-test ”

 • Svara
  Viccys Biffblogg!
  26 mars, 2014 at 21:39

  Ser supergott ut!

 • Svara
  Viccys Biffblogg!
  26 mars, 2014 at 21:39

  Ser supergott ut!

 • Svara
  Jennie
  29 mars, 2014 at 22:13

  Wow! Det kan man ju inte tro om spenat!! 😛
  Nåväl.. visst för att man kanske inte trodde det kunde vara gott att baka på bönor heller, så man ska nog inte vara så skeptisk ändå, hehe 😉

 • Svara
  Jennie
  29 mars, 2014 at 22:13

  Wow! Det kan man ju inte tro om spenat!! 😛
  Nåväl.. visst för att man kanske inte trodde det kunde vara gott att baka på bönor heller, så man ska nog inte vara så skeptisk ändå, hehe 😉

 • Svara
  sofia
  30 mars, 2014 at 20:24

  Ser supergott ut!

  Jag har en liten fråga. Det finns så många spännande livsmedel jag skulle vilja prova och alla dina beställningar från iherb ser sjukt intressant ut! Dock så blir jag helt vilsen så fort jag går in på den sidan, det finns typ för mycket och et slutar med att jag inte vet vart jag än ska börja kolla så det bli inget köp. Jag tänkte fråga om inte du skulle kunna lista några favoriter du har därifrån så får jag lite guidning? Då får jag någonstans att starta så kan jag utforska därifrån själv sen 🙂

  Tack för en asbra blogg och inspirerande instagram!

  • Svara
   roethlisberger
   31 mars, 2014 at 05:54

   haha precis så var det för mig 😉 jag var inne typ tusen gånger men efter någon timme blev jag helt slut och sket i att beställa… jag ska absolut lista vad jag beställer och mina bästa tips, och tack du! stor kram

 • Svara
  sofia
  30 mars, 2014 at 20:24

  Ser supergott ut!

  Jag har en liten fråga. Det finns så många spännande livsmedel jag skulle vilja prova och alla dina beställningar från iherb ser sjukt intressant ut! Dock så blir jag helt vilsen så fort jag går in på den sidan, det finns typ för mycket och et slutar med att jag inte vet vart jag än ska börja kolla så det bli inget köp. Jag tänkte fråga om inte du skulle kunna lista några favoriter du har därifrån så får jag lite guidning? Då får jag någonstans att starta så kan jag utforska därifrån själv sen 🙂

  Tack för en asbra blogg och inspirerande instagram!

  • Svara
   roethlisberger
   31 mars, 2014 at 05:54

   haha precis så var det för mig 😉 jag var inne typ tusen gånger men efter någon timme blev jag helt slut och sket i att beställa… jag ska absolut lista vad jag beställer och mina bästa tips, och tack du! stor kram

 • Svara
  frida
  19 april, 2014 at 21:03

  Gjorde dessa och de är ju supergoda! Hela släkten gillar dem 🙂 är det ok om jag sätter min version på min blogg? Refererar naturligtvis till dig 🙂

 • Svara
  frida
  19 april, 2014 at 21:03

  Gjorde dessa och de är ju supergoda! Hela släkten gillar dem 🙂 är det ok om jag sätter min version på min blogg? Refererar naturligtvis till dig 🙂

Lämna ett svar