Igår blev det sommar-feeling till middag. Ett utklippt recept ur Ica’s tidning Buffé hängde som inspiration på väggen och jag försökte följa det men i vanlig ordning gjorde jag småändringar efter egen smak och vad som fanns i kylen.. Det blev himla väldigt gott och enkelt var det också, en rätt som garanterat kommer lagas fler gånger i sommar!
2 portioner:
- 2 små kycklingfiléer
- 1/4 purjolök
- 2 små vitlöksklyftor
- 1 dl vatten + 1 tsk buljongpulver (eller smula i en bit tärning)
- 1/2 tsk soja
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1/2 msk honung
- 2 dl grädde
- 1/2 burk kikärtor
- skalet från 1 citron + ev. lite av juicen
- färsk basilika
- salt och peppar
- olja att steka i
Gör såhär: Skär kycklingen i bitar, och bryn i olja. Tillsätt skivad purjo och finhackad vitlök. Slå på grädde, vatten+buljong, soja, sambal, honung och krydda med salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter. Riv citronskal och skölj kikärtor, tillsätt dem i grytan och låt koka någon minut till. Rör ner hackad basilika och smaka av med lite citronsaft, salt och peppar. Servera med ris och tänk på sommar!
[orginalreceptet hittar ni här]
2 Kommentarer
Viccys Biffblogg!
2 april, 2014 at 09:16Ser supergott ut! Som allt du gör… 😉
Malin W
3 april, 2014 at 14:46Testade det här receptet igår, fast jag va också tvungen att ändra lite.. 😉 men superbra inspiration är du på alla sätt å maten blev supergod! Åt min ”gryta” tillsammans med quinoa!! Gott!