Fannys Favvo Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Dagens tips : Umami

Min nya kärlek heter Umami.
umami1
Umami är japanska och är vad som kallas för den femte grundsmaken. Egentligen är det en smakförstärkare, skulle man kunna säga, då andra produkters smaker naturligt förstärks av umami.

Jag har umami i två varianter och använder dem numera i samtliga måltider. Allting blir liksom godare med en piff umami! Den första varianten jag fick med mig från butiken var Santa Marias burk (jag har snart alla burkar i den serien, love love!) – kanon att ha i till exempel biffar och grytor. Och ja, typ allt annat också.umami3

Sen en annan variant som jag haft i mitt kök mindre än en vecka och redan är jag störtförälskad. Umami Shoyu – en liten burk fylld med kärlek. Renées tips var att ha till aubergine och lax, och det blev direkt min favorit. Några skivor stekt eller grillad aubergine med lite av denna och man behöver inte så mycket mer. Typ alls. Lika gott i grytor, gratänger, kalla såser, att woka grönsaksstavar i, eller bara att dippa grönsaker i… Denna är garanterad en plats i mitt kök framöver!umami2

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar