Inspiration och pepp Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

What you don’t use – you loose.

Med det menar jag att du har saker du är bra på, saker du gillar att göra och dela med dig av. Så gå ut och gör det! Skills, är färskvara. Precis som kunskap. Och det man inte använder, förlorar man.

Chanser du får – ta dem eller se dem försvinna. Möjligheter kommer, utan att du väljer när eller hur. Ibland är timingen dålig och du kanske hade önskat att omständigheterna vore annorlunda. Men faktum kvarstår att möjligheter kommer, ditt jobb är inte att planera eller boka dem, det är att vara observant och att ta tillvara på det som finns runt omkring dig.

The law of use : what you don’t use, you loose.

Vänskaper och relationer – vårda dem. De man inte underhåller har en tendens att blekna och gå förlorade. Alla har perioder i livet då tiden och energin inte riktigt räcker till, men man måste inte nödvändigtvis träffa folk för att visa dem att de är viktiga. Ett samtal, en förklaring ; att det kanske är lite extra tufft just nu men du ska veta att du är viktig, räcker långt. När det senare blir lättare kommer relationen snabbt vara på banan igen. Kommunikation, så himla viktig.

The law of use : what you don’t use, you loose.

Det här hänger ihop med det jag skrivit om flera gånger förr : att om man känner en känsla nu, kommer mer saker, händelser och personer in i ens liv som ger samma känslor. Känner du glädje och framför allt tacksamhet idag – kommer du snart ha mer att vara glad och tacksam för. Utnyttjar och uttrycker du inte dina positiva känslor kommer orsakerna att känna dem också sluta komma. 

Så, gå nu ut och ha en grym fredag!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  16 maj, 2014 at 17:21

  Amen, alltså. Vad du är klok.

 • Svara
  Liselott
  16 maj, 2014 at 17:21

  Amen, alltså. Vad du är klok.

 • Svara
  Jenny
  17 maj, 2014 at 06:55

  Så självklart när du säger det! Har inte riktigt tänkt på det förr.

 • Svara
  Jenny
  17 maj, 2014 at 06:55

  Så självklart när du säger det! Har inte riktigt tänkt på det förr.

Lämna ett svar