Inspiration och pepp Press & Event Recensioner Träning Vardagsuppdatering

JBL Reflect – lurar anpassade för sport och rörelse

Igår började jag dagen med pressfrukost på Addnature Puls, för att i samband med lanseringen av JBL’s nya hörlurar, lyssna på intressanta mini-föreläsningar om hur musik påverkar oss, vår hjärna och även vår träning. Ja och ätbart då.
bild 2-3 bild 1-4
Joakim Malm från JBL inledde med att berätta om lurarna, JBL Reflect, som är anpassade för sport och rörelse. Som namnet antyder är sladden både tydligt reflekterande – och svettsäker. Så man är väl synlig i dåligt ljus, idealiskt för de som springer på kvällar (som ni kanske förstår såg jag denna pressfrukost som ett bra pepptalk att komma igång med löpningen. Liksom börja springa över huvudtaget). Örontopparna är ergonomiska med vinklade snäckor, utformade för att sitta kvar vad man än utsätter dem för. När man inte använder hörlurarna kan man bara hänga dem bara runt halsen så klickas de ihop tack vare inbyggda magneter, hur bra!? De finns både med sladd och trådlösa (dvs anslutna via bluetooth) och JBL’s kvalitetsljud med dundrande bas och tydliga röster ger optimal träningsmusik.
bild 3

Frukost-kompisar var bland annat Philip, Maya, Vevve och Linda. Halva nöjet med press-grejer likt denna är att träffa vänner och bekanta!bild-3
Forskning visar att vi lyssnat på musik i 40.000 år. Redan innan vi går, talar eller gör annat så ”dansar” vi till musik, hur många klipp har man inte sett där bebisar som knappt kan sitta upp börjar röra sig i takt när musiken slås på? Det är ett område i hjärnan som triggas av musik, man kan till och med säga att det är ”rena uppåttjacket” då glädjekicken som uppstår är exakt densamma som vi upplever vid exempelvis sex eller när vi äter gott. Musik aktiverar alltså belöningssystemet, precis som nämnt aktiveras detta system även av sex och mat, samt droger. Så man kan på så sätt bli ”beroende” av musik och dess ”kick”. bild 5
Sammanfattat väldigt intressant och trevlig morgon, och jag ser mycket fram emot att prova lurarna!

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Frida
    11 juni, 2014 at 19:12

    Vad smart med trådlöst och magneten! Man blir ju typ galen av trasslet nu, samma härja varje pass! Vet du vart de kommer säljas och vad de kommer att kosta?

Lämna ett svar