Glass. Jag-älskar-glass. Jag minns en gång jag såg en tjej på instagram som skrev att hon inte gillade glass. Mest minns jag givetvis hur synd jag tyckte om henne, vad hon liksom går miste om. Typ den här glassen, som jag gjorde idag. Egentligen tänkte jag spara receptet… men jag kunde inte hålla mig!
Vad det är? (Ifall ni missat rubriken, typ) Jo (på engelska för att det liksom låter bättre, ni vet) Macadamia Caramel Coconut Ice cream. Ja ni hör ju. Så himla fint! När jag fick hem lite rostade, men osaltade, macadamianötter från nu3 i början av veckan, visste jag genast att jag ville göra glass med dem. På något sätt. Och så är en favorit hos mig macadamia+kokos, och kola… ja det gör sig liksom alltid. Framför allt med nötter och kokos. Mmmm
För… sisådär 4-5 portioner kanske (?) behöver du:
- 3 dl (160g) dl rostade osaltade macadamianötter
- 2 dl kokosmjölk
- 3 påsar te med karamellsmak + 1,5 dl kokande vatten
- 2 msk kokosolja
- 3 msk agave
- 1 tsk vaniljpulver
Koka upp en liten kastrull med vatten, mät upp 1,5 dl och lägg i tepåsar. Du kan givetvis köra med vilken smaksättning du vill, men jag ville som sagt åt kola-smaken här så jag tog just karamell & vanilj-te. Låt dra i cirka tio minuter, pressa ut all smak ur påsarna och kyl det starka teet. Mixa sedan allting tills riktigt slätt. Ner i glassmaskin och låt bli krämigt, jag lät min gå i ungefär en halvtimme. Sedan över i en plastburk och in i frysen någon timme tills lagom konsistens att skopa. Har du ingen glassmaskin? No worries, bara skippa det steget och frys in direkt. Eventuellt kan du röra lite då och då under frystiden, och kanske att konsistensen blir lite annorlunda, men smaken sitter lika fint oavsett!
3 Kommentarer
Anneli
12 juni, 2014 at 21:59😛 Dregel….. Det där lät inte alls otäckt…!! 😉 *Slurp* 😀
pilla
13 juni, 2014 at 08:28Ser heeeelt fab ut!
Elenor
2 mars, 2016 at 09:35Tack för receptet! Jag tog i massor med fryst banan istället för agave och det blev supersmarrigt!