Vardagsuppdatering

Sommarlistan

Den har cirkulerat på flera bloggar de senaste veckorna, och det var nu Anna som skickade den vidare till mig – sommarlistan. Och precis som hon säger är väl lite sommarkänsla precis vad vi behöver dela nu när det mest är grått, regnigt och ruggit ute… Hua! Här kommer mina svar, och så passar jag på att bollar vidare listan till mina vänner Maya, Sanna och Emma.
sommarlista1.

1. Hur ser dina planer ut för sommaren?

Det rullar på helt som vanligt för min del. Det enda planerade utöver vardagen blir en kort tur ner till Skåne och Österlen den 8e juli, annars ska jag fortsätta med diverse projekt och samarbeten, mat&bak, fotograferingar… Jag hoppas givetvis på många middagar i kvällssol, glass i stora lass, löpträning som fortsätter existera framför allt, en utflykt eller två kanske.. håller en tumme för spontana skojigheter, de tycker jag om!

2. Vad gjorde du på midsommar?

Dagen var som vilken annan dag som helst (har aldrig fattat ”högtider” likt denna) och kvällen spenderade jag hos min mor som hade fest. Jag stod för efterrätterna och höjdpunkten denna kväll var utan tvekan minnen hos den medelålders man som nästintill tappade kaffekoppen när jag avslöjade bakverkens innehåll. Efter att alla slickat tallrikarna och alla kakor var slut, that was. Blir banne mig aldrig tråkigt, det där att lura i folk hälsosamma sötsaker… Mer om min midsommar hittar du här.

3. Min bästa sommafrukost?

Alltså jag har ju en tendens att snöa in på saker. Framför allt frukostar. Förra året var det gröt dag in och dag ut. Det senaste året har jag mixat kvarg med frysta bär till glass, toppat med nötsmör och avslutat med någon god bar till kaffet. Det är ju min bästa frukost alla andra dagar, så jag antar att trenden håller i sig även över sommaren. Jag blir dock alltid lite extra sugen på färsk frukt och bär såhär års, men det är liksom ett ”side” för mig. Inte frukost.

4.Bästa sommarlåten?

Oj, har flera favoriter just nu som förmodligen alltid kommer påminna mig om denna sommar. Waves (Mr. Probz), Din Soldat (Albin, Kristin Amparo), Summer (Calvin Harris), Riptide (Vance Joy), Rather be (Clean Bandit, Jess Glynne), Bad (David Guetta)… and so on.

sommarlista2

.

5.Vad passar bäst på grillen?

Allt är ju gott grillat, liksom. Men nummer ett hos mig är ändå alltid lax. Färsk lax som är nästintill rå i mitten. Löövlöv. Sen gillar jag att grilla spett av olika slag, och grönsaker blir mycket skojigare om de får vara med och leka på grillen!

6.Vad dricker jag helst i sommar?

Så länge det är något riktigt kallt är jag nöjd. Iskaffe, kall pepsi max, saft med massa is…

lunch1schweiz

.

7. Vad ska jag läsa i sommar?

Oj. Jag vill läsa massa. Men mitt huvud spinner lite för snabbt just nu för att jag ska ha ro att lägga mig med en bok i någon mysig hängmatta eller liknande. Bara det konstaterandet borde kanske vara argument nog att faktiskt varva ner lite och typ, läsa en bok, antar jag. Men ja, lite för stressad just nu. Jag packar dock alltid med ’The Secret’ när jag åker iväg, är ju min bibel!

8. Favoritplagg under sommaren?

Tunna, lätta plagg. Förutsatt att vädret är bättre än just nu, då. Jag gillar inte att gå barbent och egentligen inte heller linne… tankar som hänger kvar sedan min överviktstid kanske, men jag är inte bekväm i det. Så helst har jag tunna stickade tröjor och fladdriga lösa byxor. Eller något i den stilen.

9. Bästa parken?

Jag är aldrig i parker.

10. Bästa badstället?

Poolen hemma i Schweiz. Och Österlens kritvita stränder, såklart. Fast när jag kollar på bilden nedan blir jag lite sugen på att hoppa ner i någon alp-sjö under nästa Schweizbesök också.. anar att det suget avtar lagom tills tillfälle att faktiskt göra det uppstår.schweizbergen

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Anna - Trend o träning
    24 juni, 2014 at 07:26

    Tack för dina svar Fanny! Nu får vi bara invänta värmen eller fly landet 😉

    KRAM <3

Lämna ett svar