Fannys Favvo Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Morgonstund Recept Vardagsuppdatering

Min nya (och lite udda?) frukostfavvo

Jag har precis blivit introducerad för något, för mig, helt nytt. Gröt kokt enligt förpackningen helt utan pimp (jag vet, redan där blev jag skeptisk… bara salt!? Saywhaaat) och på det en klick smör och flingsalt. That’s that. Alltså, sedan jag provade, har jag ätit det var och varannan dag. Inte bara till frukost utan till lunch, mellis och ja – även middag när flyttkartonger prioriterats före matlagning.. det låter inte mycket för världen men är faktiskt riktigt gott!

grotsmor

Jag kommer dock på, nu när jag skriver det här, att många brukar ha typ kokosolja eller så i gröten, visst? Det har jag aldrig brytt mig om att testa eftersom jag liksom nördat in mig på kryddor, såser och röror på min gröt. Frysta bär eller hackad frukt och självklart alltid nötsmör på toppen. Plain gröt med smör var inte riktigt något jag trodde skulle vara ”my thing”. Men, man ska testa allt, det är ju så man hittar nya favoriter!

Har ni provat gröt med smör och havssalt? Om ja: varför har ni inte tipsat mig?! Om nej : våga!

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Antonia
  8 augusti, 2014 at 08:36

  Det här är så himla roligt för jag har också precis hittat tillbaka till helt vanlig microgröt med en härlig nypa havssalt i! Jag har liksom ätit proteingröt varje dag i ett år och nu gör jag hellre en shake på sidan av och äter gröten plain! Vi får se om det bara är en fas eller om det håller i sig.. 😉

 • Svara
  Ellenore
  8 augusti, 2014 at 08:45

  Det lät jättegott. Smält, varmt smör är ju typ det godaste som finns, och givet på kokt potatis! Jag vet folk i min omgivning som gjort gröt med avokado i, är ganska skeptisk till det. Gröt med frysta blåbär (som smälter fint) och havssalt/flingsalt har jag provat, och det är gottigt.

 • Svara
  Sofia Smedman
  8 augusti, 2014 at 15:27

  Hahaha! Tycker det här är så kul! Havregrynsgröt med smör är så 90-tal och min uppväxt. Brukade älska det….men efter sjukdom och andra konstigheter har det glömts bort. Du test med lite kanel och brunt kokossocker på.
  När är Fanny tillbaka i Sverige tro?

 • Svara
  Frida
  8 augusti, 2014 at 18:13

  Jag kan tänka mig att det är supergott, smält smör kan aldrig va fel! Har du provat med messmör i? Det är också supergott!

 • Svara
  Viccys Biffblogg!
  8 augusti, 2014 at 18:30

  Älskade faktiskt gröt med smör när jag var liten! 😀

 • Svara
  Sally
  10 augusti, 2014 at 16:28

  Jag gillar med kokosolja i! Ger perfekt smak 🙂

 • Svara
  Eveliina
  13 augusti, 2014 at 19:40

  Växte faktiskt upp med just denna kombo. ^^ Blev riktigt förvånad av att se den på din blogg faktiskt, att det finns fler som testat detta galna påhitt haha! 😀 Men ja, det är faktiskt gott! (Y) DU är bäst, Fanny! Kram och TACK för allt du delar med dig!

 • Svara
  Elisabeth
  17 september, 2014 at 19:39

  Vad som är ännu godare är att koka gröten i mjölk och sen servera med smörklick på. Fantastiskt gott och basen i morsans grötbullar. Blev massor med nallande ur den grytan som liten när hon vände ryggen till.

Lämna ett svar