Jag har precis blivit introducerad för något, för mig, helt nytt. Gröt kokt enligt förpackningen helt utan pimp (jag vet, redan där blev jag skeptisk… bara salt!? Saywhaaat) och på det en klick smör och flingsalt. That’s that. Alltså, sedan jag provade, har jag ätit det var och varannan dag. Inte bara till frukost utan till lunch, mellis och ja – även middag när flyttkartonger prioriterats före matlagning.. det låter inte mycket för världen men är faktiskt riktigt gott!
Jag kommer dock på, nu när jag skriver det här, att många brukar ha typ kokosolja eller så i gröten, visst? Det har jag aldrig brytt mig om att testa eftersom jag liksom nördat in mig på kryddor, såser och röror på min gröt. Frysta bär eller hackad frukt och självklart alltid nötsmör på toppen. Plain gröt med smör var inte riktigt något jag trodde skulle vara ”my thing”. Men, man ska testa allt, det är ju så man hittar nya favoriter!
Har ni provat gröt med smör och havssalt? Om ja: varför har ni inte tipsat mig?! Om nej : våga!
8 Kommentarer
Antonia
8 augusti, 2014 at 08:36Det här är så himla roligt för jag har också precis hittat tillbaka till helt vanlig microgröt med en härlig nypa havssalt i! Jag har liksom ätit proteingröt varje dag i ett år och nu gör jag hellre en shake på sidan av och äter gröten plain! Vi får se om det bara är en fas eller om det håller i sig.. 😉
Ellenore
8 augusti, 2014 at 08:45Det lät jättegott. Smält, varmt smör är ju typ det godaste som finns, och givet på kokt potatis! Jag vet folk i min omgivning som gjort gröt med avokado i, är ganska skeptisk till det. Gröt med frysta blåbär (som smälter fint) och havssalt/flingsalt har jag provat, och det är gottigt.
Sofia Smedman
8 augusti, 2014 at 15:27Hahaha! Tycker det här är så kul! Havregrynsgröt med smör är så 90-tal och min uppväxt. Brukade älska det….men efter sjukdom och andra konstigheter har det glömts bort. Du test med lite kanel och brunt kokossocker på.
När är Fanny tillbaka i Sverige tro?
Frida
8 augusti, 2014 at 18:13Jag kan tänka mig att det är supergott, smält smör kan aldrig va fel! Har du provat med messmör i? Det är också supergott!
Viccys Biffblogg!
8 augusti, 2014 at 18:30Älskade faktiskt gröt med smör när jag var liten! 😀
Sally
10 augusti, 2014 at 16:28Jag gillar med kokosolja i! Ger perfekt smak 🙂
Eveliina
13 augusti, 2014 at 19:40Växte faktiskt upp med just denna kombo. ^^ Blev riktigt förvånad av att se den på din blogg faktiskt, att det finns fler som testat detta galna påhitt haha! 😀 Men ja, det är faktiskt gott! (Y) DU är bäst, Fanny! Kram och TACK för allt du delar med dig!
Elisabeth
17 september, 2014 at 19:39Vad som är ännu godare är att koka gröten i mjölk och sen servera med smörklick på. Fantastiskt gott och basen i morsans grötbullar. Blev massor med nallande ur den grytan som liten när hon vände ryggen till.