Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Uncategorized Vardagsuppdatering

HURRA

hurrafodelsedag Den där Maya alltså. Igår kom hon med en påse med kärlek och uppenbar tanke bakom. Varenda liten pryl i den var så ”jag”, och det finns inga presenter som värmer lika mycket som sådana! 

Igår tog jag visst blogg-ledigt. Det var faktiskt inte planerat eller så, men dagen gick i ett från det att klockan ringde 06.30 och jag slängde mig på cykeln för ett morgonpass på Wenngarn. Att inleda sitt 22:a levnadsår med ett benpass kändes som en bra nivå att lägga ribban inför kommande år!

Efter två timmars böjande, sparkande och allmänt svettande, blev det turbo hem för att baka en sista kaka, städa, samt få spel på en jäkla ikea-stol som inte alls ville som jag. Därför satt majoriteten av mina fikagäster senare på golvet, men vad gör väl det när man har sötsaker att äta på och goda skratt att dela!? Nej precis. På tal om sötsakerna kommer givetvis samtliga recept upp här så småningom – allt blev mycket gott och inte minsta lilla bit blev över för mig att mumsa idag…

Jag kan avslöja vad som bjöds redan nu, först ut en raw cheesecake med macadamianötter och salted caramel. Jag älskar allt med salted caramel, och tillsammans med macadamianötter i form av cheesecake – fantastiskt, om jag får säga det själv. Och det får jag ju, såklart.macacaracheesecake1

Sedan hade jag en storslagen plan på att bygga en tårta med nöt-marängsbottnar, egen jordgubb/lime-sylt och fluffig kokosgrädde. Tyvärr ville inte grädden fluffa sig lika bra som jag hade önskat, och därför skippade jag hela tårt-torns-grejen och använde istället bara en av bottnarna. Det blev dock lika jättegott som jag hade tänkt mig, nästa gång bara typ fyrdubblar jag mängden grädde 😉 det blev helt enkelt en söt och härlig pizza-tårta istället!fodelsedagstarta3

Inget kalas utan bollar, ni vet. Fast jag körde på en lite exklusivare variant som blev till tryfflar istället, och täckta var de av ett nytt påhitt; egen vit choklad. Jag vet, varför har jag aldrig tänkt på det förr?! Smaken på tryfflarna var kokos, pistage och citron, och de var väldigt uppskattade av samtliga gäster (och mig, för jag han norpa i alla fall EN liten boll under fotograferingen…)kokostryffel3

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Anneli
  24 augusti, 2014 at 13:18

  Grattis i efterskott!! 😀

 • Svara
  Emma
  26 augusti, 2014 at 18:56

  Åh, Fanny! Dina bakverk alltså! Du är bäst! Jag vill testa alla dessa tre 😀 puss på dig och tack för alla härliga recept och fin inspiration!

Lämna ett svar