Efterrätt och gotte GODIS Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Recept Uncategorized Vardagsuppdatering

Kokos-, citron- och pistagetryfflar doppade i (hemgjord) vit choklad

Dags för nästa födelsedagsrecept då! Dessa blev en favorit hos gästerna – tur att jag hunnit smaka en själv under fotograferingen innan de kom, för sedan bara försvann de…
kokostryffel4

Ett gäng bollar – på nytt sätt! Det här är nog mer tryfflar, tycker jag. Smakfavoriterna kokos, citron och pistagenötter – given succé! Jag gillar att använda Biofoods kokosfett utan smak i vanliga fall, då jag tycker kokossmaken annars ”tar över” i både mat och bak. Men ska något smaka kokos är det givetvis en annan sak och här ville jag dessutom åt citron-smaken så då passade det fint med Cocosa Gourmet Citron. Har man inte det funkar det garanterat lika bra med vanlig kokosfett och lite addering av citronarom (eller citronjuice, men smaka av så det inte blir surt och söta ev. lite extra av samma skäl).

Vit chokladfrosting – varför har jag inte tänkt på detta tidigare, är frågan. För åh så enkelt och åh så gott! Bara att röra ihop det smak- och luktfria kokosfettet (här är det desto viktigare att inte ha kokossmaken) med agave. Klart! Så himla lagom avancerat, eller hur?! Har man kakaofett blir det förmodligen lika bra om inte ännu bättre – jag har precis beställt hem en påse från iherb så blir att testa nästa vecka… kokostryffel3kokostryffel2

Receptet ger 12 (rätt små) tryfflar:

  • 2 dl kokosflakes
  • 1 msk pistagesmör
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk kokosolja med citonsmak
  • 1/2 msk kokossocker
  • en nypa salt

Vit choklad att rulla i gör du genom att blanda två delar rumstempererad kokosolja och en del agavesirap. Smält inte kokosoljan då kommer du bara få… ja, flytande kokosolja med agave i, helt enkelt. Inte någe skoj att rulla tryfflar i!

Mixa alla ingredienser till tryfflarna. Det blir en rätt rinnig ”smet” och det är helt rätt! Ställ in i kylen och ha koll – jag glömde min och möttes av en hård kokos-platta längst ner i skålen… om det händer, är det bara att micra typ fem sekunder, och röra ihop till vad som kommer se ut som smulor men återigen; det är rätt! Med hjälp av fingrarna rullar du sedan bollar, för jo det går finfint ska du se. Ställ in i kylen och rör ihop den ”vita chokladen”, det kommer bli en konsistens som smör, ungefär. Doppa, eller ja snarare rulla, bollarna och låt stelna i kylen.kokostryffel1

Du kanske gillar

5 Kommentarer

  • Svara
    Molly
    27 augusti, 2014 at 14:47

    Hej!
    Tycker du är en sån fantastisk inspiration och allt du gör ser så himla gott ut.
    Jag tänkte fråga dig om du kan tipsa om dina favorit ingredienser som du tycker man ska ha hemma när man vill baka gott och nyttigt. Är chokladtokig, så gärna för sådana recept. 😉
    Mvh

  • Svara
    Molly
    27 augusti, 2014 at 14:47

    Hej!
    Tycker du är en sån fantastisk inspiration och allt du gör ser så himla gott ut.
    Jag tänkte fråga dig om du kan tipsa om dina favorit ingredienser som du tycker man ska ha hemma när man vill baka gott och nyttigt. Är chokladtokig, så gärna för sådana recept. 😉
    Mvh

  • Svara
    Emma Sandström
    3 september, 2014 at 08:24

    Fantastisk inspiration! Kul att du gillar vår Cocosa Gourmet 🙂

    Må gott,
    Emma Sandström

  • Svara
    Emma Sandström
    3 september, 2014 at 08:24

    Fantastisk inspiration! Kul att du gillar vår Cocosa Gourmet 🙂

    Må gott,
    Emma Sandström

  • Svara
    PÅSK (dvs gooodiis) – Roethlisberger.se
    13 december, 2017 at 15:23

    […] citron/kokos/pistage-tryfflar i hemgjord vit choklad […]

Lämna ett svar