God morgon vänner!
Denna morgon vill jag snabbt tipsa er om vad jag åt igår. Ibland jobbar jag med en aning fördröjning.
I alla fall. Igårmorse när frukost skulle ätas var jag sugen på yoghurt och granola. När jag insåg att jag inte hade någon granola hemma fick jag tänka om, och efter en snabb kik i skafferiet och mina trettioelva kökshyllor fyllda av gosaker, bestämde jag mig för att höra en raw variant.
Det-blev-så-gott. Receptet är kanske lagom för två (?) normalhungriga själar, jag åt allt själv. Men har hört att jag är stor (?) i maten. Hur som helst fruktansvärt gott, oavsett om man delar med sig eller ej!
• 2 dl havregryn
• a 10 dadlar (jag använde tolv men det beror ju lite på storlek och ”mjukhet”)
• 1 tsk kokossocker
• 1 tsk kanel
Mixa allt tills det börjar klumpa sig. Släng ner valfri smaksättning – jag hackade 10 paranötter och hade i. En snabb mix bara så det blandas, nötbitarna vill man ju gärna ha kvar för crunch.
Sådär! Gör som jag och smula över yoghurten, eller varför inte forma till bollar och ha som to-go mellis? Lika gott hur som, och det är jättegott!
18 Kommentarer
Maja
4 september, 2014 at 06:23Bra tips, ska helt klart testa!
http://www.healthymaja.devote.se
Maja
4 september, 2014 at 06:23Bra tips, ska helt klart testa!
http://www.healthymaja.devote.se
Josefine
4 september, 2014 at 07:01Brukar göra bollar – av hirsflingor (äter inte havre p.g.a. magen), färska dadlar och kakaopulver. Himmelskt! Ibland lyxar jag till det med mandelmjöl i smeten, och vill jag boosta blandar jag i risproteinpulver. MUMS!
roethlisberger
4 september, 2014 at 07:58Ja dadlar är verkligen bästa grejen ever! Men du.. jag tror din hjärna spökar mer än din kropp ibland faktiskt. Sedan vad är det med havre du inte ”tål”? Gluten? Havre är glutenfritt så länge de inte är fiberberikade med kli..?
Josefine
4 september, 2014 at 08:30Havre pga ibs. Har alltid blivit knepig av just havre, i alla former. Det är någonting med fibersorterna tror jag. Vanligt vetemjöl fungerar faktiskt bättre även om det allra bästa för mig är att undvika det.
roethlisberger
4 september, 2014 at 09:14Förstår.. men ja, flingor av NÅGON typ duger ju fint i ett recept som detta 🙂 klart du ska undvika saker som får dig att må dåligt och få ont
Josefine
4 september, 2014 at 07:01Brukar göra bollar – av hirsflingor (äter inte havre p.g.a. magen), färska dadlar och kakaopulver. Himmelskt! Ibland lyxar jag till det med mandelmjöl i smeten, och vill jag boosta blandar jag i risproteinpulver. MUMS!
roethlisberger
4 september, 2014 at 07:58Ja dadlar är verkligen bästa grejen ever! Men du.. jag tror din hjärna spökar mer än din kropp ibland faktiskt. Sedan vad är det med havre du inte ”tål”? Gluten? Havre är glutenfritt så länge de inte är fiberberikade med kli..?
Josefine
4 september, 2014 at 08:30Havre pga ibs. Har alltid blivit knepig av just havre, i alla former. Det är någonting med fibersorterna tror jag. Vanligt vetemjöl fungerar faktiskt bättre även om det allra bästa för mig är att undvika det.
roethlisberger
4 september, 2014 at 09:14Förstår.. men ja, flingor av NÅGON typ duger ju fint i ett recept som detta 🙂 klart du ska undvika saker som får dig att må dåligt och få ont
Dietistannica
4 september, 2014 at 08:20Whiho, ser vansinnigt gott ut! Lär ska sitta som en smäck som återhämtning efter träning också!
roethlisberger
4 september, 2014 at 09:13verkligen! Mmmm att slänga ner några frusna bananer i mixer och trolla fram glass, toppa med denna granola och lite choklad-agave eller annan chokladsås… DRÖM I MUNN!
Dietistannica
4 september, 2014 at 08:20Whiho, ser vansinnigt gott ut! Lär ska sitta som en smäck som återhämtning efter träning också!
roethlisberger
4 september, 2014 at 09:13verkligen! Mmmm att slänga ner några frusna bananer i mixer och trolla fram glass, toppa med denna granola och lite choklad-agave eller annan chokladsås… DRÖM I MUNN!
Jenny
6 september, 2014 at 08:58Wow! Varför har jag inte tänkt på det här tidigare! Måste testa snarast!
Jenny
6 september, 2014 at 08:58Wow! Varför har jag inte tänkt på det här tidigare! Måste testa snarast!
amanda
8 september, 2014 at 18:07Mums testade detta, det var underbart gott ☺!
amanda
8 september, 2014 at 18:07Mums testade detta, det var underbart gott ☺!