Fakta: långa namn höjer förväntningarna.
Innehåller namnet dessutom enbart fina ord kan man förutspå garanterad succé. Jag kan mina sweets vet ni.
Peanut butter cups i alla ära (tröttnar aldrig) – ibland kan det vara kul att variera. Här en smarrig variant med kakdegsmitt med en lätt hint av kaffe. Gillar man inte kaffe skippar man det, och så enkelt var det.
För 5 ”cups” (jag gör mina i muffinsformar i silikon)
- 100g choklad
- 1 dl havremjöl (mixa havregryn – tada!)
- 3 msk pumpapure (eller äppelmos)
- 2 msk agave/honung/sirap
- 2 msk kallt kaffe
- 3 msk proteinpulver i vaniljsmak (går att byta ut till mjöl av valfri sort)
- 2 msk kokossocker
- en nypa vaniljpulver
Smält chokladen, skeda ut inte riktigt hälften i botten av ett gäng formar. Ställ in i frysen så det stelnar, gör under tiden kakdegsfyllningen: blanda allt. Done. Fördela i formarna med den stelnade chokladbotten, häll sedan resterande choklad över och låt stela i frysen. Jag gillar mina direkt ur frysen men ja då är de hårda. Förvaras de i kylen är fyllningen mjukare och det hela går betydligt lättare att bita i – vissa av oss behöver fryst konsistens för att inte sluka alla på mindre än en minut.
2 Kommentarer
Liselott
22 januari, 2015 at 21:38Nämen. Jag som precis råkar ha en stor burk pumpapuré ståendes i kylskåpet. Och exakt 100 gram choklad på rummet. Tänk så lägligt (hehe)
Jessica
23 januari, 2015 at 09:31Hej!
Jag undrar om man kan använda waldenfarms pannkakssirap istället för honung/sirap/agave i det här och andra recept som du har dessa ingredienser i?
Mvh Jessica