Uncategorized

Längdskidåkning – zmart val av träningsform för mig?

Zmarta, ett företag som jämför främst lån och försäkringar, har utvecklat en ”barometer” som tar tempen på vilken träningsform som passar olika personer bäst. Mina svar i deras hälsobarometer gjorde mig tydligen till en ”skidmänniska” som ”gärna tränar utomhus”… nja jag vette tusan alltså…

skidakning-z

Att det är en träningsform som ska bränna 375 kcal/halvtimmen (ja, enligt Zmartas index alltså) är ju inte direkt något större argument för min del heller om jag ska vara ärlig. För även om jag tagit med kaloriförbränning i beräkningarna när jag väljer träningsform, så säger min egna lilla barometer i kropp, knopp och inte minst hjärta, att bäst effekt uppnås när en utför den träning som är rolig att genomföra. För min egen del råkar det dessutom vara den enda som blir av.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar