kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Tillbehör TILLBEHÖR & SALTA SNACKS Vardagsuppdatering

Klassisk Hummus

Jag läste ett citat någonstans, någon gång, som löd;

”Hummus if proof that some of the best tasting things in life are the simplest to make.”

Och jag kunde inte hållit med mer – hummus är lika galet gott som det är löjligt enkelt. Man kan leka med olika smaksättningar i en oändlighet, och det mesta blir gott, men en klassisk hummus med bara en handfull ingredienser är ändå min personliga favorit.

1hummus2

Eftersom jag gjort hummus ca sjuttiotusen gånger följer jag inget recept och mäter inga ingredienser, utan jag slänger ner allt i mixern och smakar av mellan varven. Idag gjorde jag såhär:

 • 1 tetra kikärtor
 • 2 vitlöksklyftor
 • en rejäl sked tahini
 • rikligt med olivolja (luddigt jag vet, men kanske 1/2-1 dl)
 • mycket citronsaft
 • massa spiskummin
 • salt
 • både svart- & vitpeppar
 • färsk persilja

Mix mix och servera till whatever! En favorit hos mig är att servera hummus med stekt aubergine toppad med fetaost. Vid sidan av några skivor nektarin med ännu mer fetaost. På toppen över hela kalaset ringlar jag såklart krämig balsamico.

1hummus1

Du kanske gillar

1 Kommentar

 • Svara
  Sally
  9 augusti, 2015 at 02:47

  Är lika hummus tokig som du ??Älskart!

Lämna ett svar