Inspiration och pepp Kost lifestories Press & Event Vardagsuppdatering

Mingel och gotte-ätande på Story Market

storymarket1

Efter förmiddagsjobb hemifrån följt av några timmar på kontoret inne i stan, kikade jag igår förbi på Story Relations pressdag Story Market. Att kolla in nyheter och godsaker från favoritnamn så som Biofoods, Vita Coco, Bounce Energy Balls, Great Earth och Annas pepparkakor var givetvis en avslutning på dagen helt i min smak! Jag hittade också nya favoriter som jag kommer berätta mer om senare.

Först tänkte jag dock att vi tittar närmare på vad min fina lilla aperitif, inför middagen jag var på väg till, bestod av för olika godsaker.

storymarket9 storymarket4

Det första jag noterade var lokalen och ”stylingen” i den – jag blev lite kär. En söt källarlokal, snygga lampor dinglandes från taket och den ena rustika detaljen snyggare än den andra. Riktigt snyggt!

Egentligen hade jag ju sett på inbjudan att Biofood skulle vara på plats, men det hade av någon orsak försvunnit ur mitt minne och jag blev kalasglad när jag hittade mina vänner och deras uppdukade härligheter. Äntligen fick jag smaka de olika ”Mylk”-dryckerna från Rebel Kitchen (alla utom grönt te-varianterna var supergoda! Kaffe blev min favvo) och till min stora förtjusning presenterades en ny smak från min gamla favvo BounceCacao Orange! Den var jättegod med mycket chokladsmak och en fräsch, söt hint av apelsin. Mums!

storymarket5 storymarket7 storymarket6

Ja, ni ser ju, en himla massa saker att prova! Jag gick runt och sippade på Alibi, en riktigt god nyhet på dryckesfronten som helt enkelt är en lätt kolsyrad fruktjuice boostad med vitaminer, mineraler och örtextrakt. Den granatäpplesmakande drycken varvades med provsmak av bland annat glutenfria nyheter (bröd och muffins för att nämna några), supergoda raw-kakor, olika sorters grönkålschips och kokoschips i både söt och kryddig tappning.

storymarket1 storymarket2

Det första bordet jag såg när jag kom in var dock det ni ser nedan. Av uppenbara skäl blev jag liksom kvar där ett bra tag… pratandes om choklad, gotte-bak, kakaobönor och andra finheter. Visst håller ni med mig när jag säger att designen av förpackningen är vrålsnygg?! Jag älskar stilrena förpackningar likt denna. Svenska Kakaobolaget är en ny (och en av Sveriges enda) chokladtillverkare som jag kommer skriva mer om, för er som är nyfikna. Håll utkik!

storymarket8

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Iris
  18 september, 2015 at 14:21

  Hej Fanny! Kan inte du göra en lista med tips på affärer och caféer/restauranger i Stockholm (och på andra ställen!) som har god, näringsrik mat/fika av den typ som du brukar baka? Jag skulle gärna fika lite bättre grejer än espresso houses kladdkaka 🙂 Och jag gillar personligen att köpa saker i butik snarare än över nätet och skulle gärna vilja prova de märken på t.ex. choklad, nötsmör, kokosolja, bars etc som du skriver om. Förstår att allt inte finns i butik, men jag tänker att du nog har hyfsad koll på vilka ställen som är värda ett besök!

 • Svara
  Iris
  18 september, 2015 at 14:21

  Hej Fanny! Kan inte du göra en lista med tips på affärer och caféer/restauranger i Stockholm (och på andra ställen!) som har god, näringsrik mat/fika av den typ som du brukar baka? Jag skulle gärna fika lite bättre grejer än espresso houses kladdkaka 🙂 Och jag gillar personligen att köpa saker i butik snarare än över nätet och skulle gärna vilja prova de märken på t.ex. choklad, nötsmör, kokosolja, bars etc som du skriver om. Förstår att allt inte finns i butik, men jag tänker att du nog har hyfsad koll på vilka ställen som är värda ett besök!

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  18 september, 2015 at 16:32

  Visst var det en massa gott och härligt där! Synd att vi missade varandra…

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  18 september, 2015 at 16:32

  Visst var det en massa gott och härligt där! Synd att vi missade varandra…

Lämna ett svar