När snabbmat är som bäst, är när den smakar som mest! Min middag idag var både snabb och smakade fantastiskt. Såhär såg den ut;
- En perfekt mogen avokado tärnad och toppad med granatäpplekärnor
- Lättstekt, tunt skivad rödlök och morotsstavar
- Grönkål stekt i kokosolja och kryddad med Renée Voltaire’s snabbmiso
Samt det som gjorde hela måltiden: en helt ljuvligt god cashewsås med apelsin och saffran. Visst, helst ska man blötlägga cashewnötterna någon timme i förväg, men hinner man inte det eller glömmer eller pallar inte vänta så kan man hoppa det. Blötläggning ger en lite slätare sås men ingen har ju dött av lite cashewcrunch, eller hur?!
[ receptet ger en liten burk sås, ca 1-1,5 dl ]
Du behöver:
- 70g naturella cashewnötter
- 1/2 pkt saffran
- saften från 1 apelsin (≈1 dl)
- 1 cm finhackad röd chili
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1/2 msk riven färsk ingefära
- 1/2-1 tsk äppelcidervinäger
- 1/2 msk snabbmiso
- salt efter smak
Gör såhär:
- Lägg cashewnötterna i en skål och täck med vatten. Låt stå i någon timme.
- Häll av nötterna och mixa ihop med resten av ingredienserna tills helt slätt.
- Smaka av med salt (och tillsätt ev. mer miso om du önskar)
Inga kommentarer