Efterrätt och gotte Julmys JULRECEPT kitchenstories Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Mina bästa pepparkakor – tunna, knapriga och alldeles alldeles underbara

Nu vänner, nu är det dags. Idag delar jag med mig av receptet som blev så galet bra att jag knappt kunde tro det själv först. Pepparkakor som är precis som klassiska, knapriga pepparkakor ska vara – och dessutom även är sockerfria, proteinrika och lowcarb. Jag har gjort om dem minst en gång i veckan sedan jag fick till receptet och åh, jag ääälskar dem! I DECEMBER FÅR MAN ÄTA PEPPARKAKOR VARJE DAG SÅ DET SÅ.

pepparkakor2015_5pepparkakor2015_1

Man kan egentligen använda vilket vassleprotein man vill såklart, men jag valde Tyngre’s i smaken kanelbulle, en smak som passade utmärkt till just pepparkakor! Denna burk från Tyngre var för övrigt den första smaken jag provade ur deras sortiment, och jag köpte i samma veva även en burk aminosyror i smaken mormors egen fläder- och rabarber, som var riktigt riktigt god! Kommer nog bli en hel del Tyngre-produkter hos mig framöver, har ni testat? Någon favorit?

tyngrex22pepparkakor2015_4

Alltså…. ni ser ju!? Tunna, knapriga och alldeles alldeles underbara… Jag hade kunnat fota dessa skönheter huuur länge som helst! Ja om jag inte hade varit så ivrig att få äta upp dem då.

pepparkakor2015_3

1 plåt pepparkakor:

+ extra mandelmjöl för utkavling

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke
 3. Rör ihop kokosolja, fibersirap och mjölk i en liten skål eller kopp (kör eventuellt kokosoljan en tio sekunder i micron för att den ska bli flytande, och låt den sedan svalna något innan du rör ner sirap och mjölk)
 4. Arbeta ut degen på en plan, mjölad yta. Strö lite mjöl på toppen och kavla ut den tunn (2-3 mm kanske?)
 5. Ta ut pepparkakor med mått, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem i 8-10 minuter.
 6. Låt svalna på galler.

pepparkakor2015_2

Du kanske gillar

11 Kommentarer

 • Svara
  Jessica
  2 december, 2015 at 11:54

  Åååå va gott 🙂 kan man ersätta kokosoljan med smör tror du ? Eller nåt annat ?

  • Svara
   roethlisberger
   2 december, 2015 at 12:41

   smör funkar säkert 🙂

 • Svara
  sofia
  2 december, 2015 at 13:16

  kan man ersätta vitafiber-pulvret mot något?

 • Svara
  Hanna
  2 december, 2015 at 17:29

  Ett sockerfritt, glutenfritt och veganskt recept hade varit awesome 😉

  • Svara
   Charlotte
   21 december, 2017 at 18:37

   Det är väl sockerfritt? Innehåller sötningsmedel absolut men jag antog att det var sockerfritt, har jag fel?

 • Svara
  ISA
  2 december, 2015 at 18:42

  men hallå så goda! ser rikitgt knaaapriga ut 😉

 • Svara
  Emelie
  26 januari, 2016 at 20:11

  Du är ett geni min vän. Har snart ätit upp hela plåten 😀 pusss

 • Svara
  Michaela
  10 november, 2016 at 14:22

  Hej!

  Kan man ersätta vitafiber pulvret med fiber syrup? 🙂

 • Svara
  18 juliga recept – Roethlisberger.se
  9 januari, 2018 at 08:50

  […] Mina bästa pepparkakor […]

 • Svara
  Guro
  23 november, 2018 at 23:01

  Kan jeg bruke noe annet enn vitafiber?

 • Svara
  Mia Engström
  6 november, 2020 at 08:58

  Hej!
  Jag har samma fråga som flera andra: kan man ersätta vitafiber med något?
  /Mia

Lämna ett svar