Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Ljummen nudelsallad med asiatiska smaker

I veckan jag var jag en snabb tur in om en av mina favoritbutiker – worth it lifestyle. En mysig liten butik i Sollentuna (som även har webshop) som ägs av världens härligaste par Emelie och Benjamin. De tar in massa spännande livsmedel från andra länder, allt från sockerfri choklad (bland annat den vita jag använde under helgens workshop – min favvo!) till matlagningsprodukter.

Under förra veckans besök hittade jag dessa ”steak snacks” som fanns i två smaker; chili och black pepper. Jag fick med mig ett par påsar av den sistnämnda hem, och visste direkt vad första påsen skulle användas till…

steaksnack1

steaksnack2

Jag tänkte nämligen direkt på ljummen nudel-sallad med asiatiska smaker. Sagt och gjort, risnudlar, koriander, fisksås, lime och kokossocker åkte fram på diskbänken och på några få minuter slängde jag ihop en galet fin lunch.

Såhär enkelt: koka nudlarna enligt förpackningen. Fräs ett gäng champinjoner och en halv skivad rödlök i lite olja. I en liten skål, rör ihop saften från en lime (kanske bör man ta en halv, blir rätt ”surt” med en hel för en portion..) en rejäl skvätt fisksås, massa massa hackad koriander (tips! jag har alltid hackade örter redo i frysen) några teskedar kokossocker. Riv ner en bit ingefära och någon vitlöksklyfta. Allt efter smak, liksom – så smaaaka aaaav kompisar! Häll såsen över svamp/lök-fräset och släng i nudlarna. Rör. Över till en tallrik, toppa med steak snacks. Eller räkor, kyckling, biff… whatever you fancy. Gott!

steaksnack3

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Josefine
  9 december, 2014 at 12:31

  Men hur gick ditt event i helgen då???? Jag håller på att dö av nyfikenhet! Skriv gärna lite om det – och jag sörjer fortfarande över att jag inte kunde vara med:-(.
  Kram

 • Svara
  Josefine
  9 december, 2014 at 12:31

  Men hur gick ditt event i helgen då???? Jag håller på att dö av nyfikenhet! Skriv gärna lite om det – och jag sörjer fortfarande över att jag inte kunde vara med:-(.
  Kram

 • Svara
  Lisa's Healthspo
  9 december, 2014 at 19:39

  Men mums så gott! Blir sugen på att testa med bönpasta! 😉

 • Svara
  Lisa's Healthspo
  9 december, 2014 at 19:39

  Men mums så gott! Blir sugen på att testa med bönpasta! 😉

Lämna ett svar