lifestories Vardagsuppdatering

Ibland är det rawfood

God morgon vänner! Lördag och jag är uppe tidigt för att börja förbereda i köket på STHLMRAW.

Har ni förresten sett att vi numera håller köket öppet hela dagen även på vardagar? Tidigare var det fika som gällde efter klockan 14, men nu serverar vi också mat ända till 18.30! Woho det innebär dessutom att jag kommer vara på plats lite oftare; varje onsdag och lördag, plus nu i februari dessutom en hel del extra eftermiddagar. Räknade precis efter och konstaterade att jag kommer jobba där 12 dagar under februari månad, superskoj! Nu inför semmeldagen ser jag lite extramycket fram emot att prova en chiasemla eller en semle-blondie med blåbärsgrädde. Mmm-mm!

…och jag tror det är ”safe to say” att jag har påverkats en gnutta av det här jobbet alltså. Allt fler måltider jag äter här hemma, och allt fler bakverk och godsaker jag kreerar själv, är raw. Jag tycker ju liksom att man kan gilla olika! Göra, äta och njuta av olika. Personligen är jag inte intresserad av, eller anser att en borde, äta 100% raw – men så tycker jag ju å andra sidan om alla ”kosthållningar”. Det finns inget sätt att äta som jag förespråkar eller hävdar är det bästa sättet”. Jag är mest intresserad av att det jag äter, ja det ska vara gott! Precis allting. Ibland är det rawfood.


rawlunch2rawlunch1

Förresten! Vill du prova på att laga rawfood?

Den fantastiskt duktiga rawfood-kocken Malin, som är hjärnan bakom allt nytt jag lärt mig i rawfood-köket under mina första månader på Sthlmraw, håller i matlagningskurser med jämna mellanrum. Exempelvis den 6:e mars, då det bjuds in till taco-kalas! Såhär beskriver Malin själv kursen;

”Det blir en orgie i olika salsor, röror, gräddfil på cashew, valnötsfärs, picklade saker, avokado! You name it! Det blir lättsamt, trivsamt, trevligt och jättejättegott!”

Att det blir jättejättegott kan jag också skriva under på, just tacosen är en stor favorit av allt det jag fått prova hittills. Vill man läsa mer och anmäla sig gör man det via Sthlmraw’s FB-sidaMen nu kan jag inte skriva mer hörrni, för det är fyra rätter på menyn idag, som ska vara redo att serveras om några få timmar. Back to work för mig, och er önskar jag en superfin lördag!

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Katarina
  30 januari, 2016 at 10:45

  Ser så fräscht och gott ut! Ha en fin helg, kram!

 • Svara
  Sofia
  1 februari, 2016 at 09:28

  Hejsan! Tack för en underbar och inspirerande blogg. Bestämde mig för att prova en av dina recept igår =) De blev Double chocolate black bean fudge muffins som fått väldigt fina kommentarer och verkade super god. Nu till frågorna.. *flåt* 😉
  1. Mina blev super mörka, typ svarta..dina ser väldigt ljusa ut i färgen. Hur kommer detta sig. Har gjort precis som du skrev i receptet.
  2. De fastnar i muffins formen. Du vet sådär som bullar kan göra så man får dra med tänderna om man vill ha hela bullen…=D De verkar inte alls dina gjort.
  3. De smakade väldigt mycket kakao… beror de på att jag är känslig, vilket jag är för mörk choklad, eller kan de bero på kakaon? Eller bör jag bara helt enkelt testa med lite mindre kakao i?
  Tusen tack på förväg, hoppas du hinner svara då jag inte vill tappa modet att baka med svarta bönor.
  Ha en bra dag!
  /S

Lämna ett svar