lifestories Vardagsuppdatering

Dagsform och tre salta chokladfavoriter

Igår hade jag en extremt… märklig dag. Jag började med att försova mig. Frukost fick bli brunch, några mail besvarades och ja, mycket mer än så hann jag inte innan jag var tvungen att bege mig mot Uppsala och sjukhuset, där jag sedan blev kvar större delen av eftermiddagen. När jag kom hem vid 18-tiden var jag extremt trött, hade en dunkande huvudvärk och dåsig känsla i hela kroppen. Planen var att träna men efter lite mat la jag mig på sängen för att ”andas lite” – och somnade.

När jag tre timmar senare vaknade låg jag först förvirrat och stirrade rakt ut i rummet. Det tog mig några minuter innan jag förstod varför jag låg där, fullt påklädd ovanpå min bäddade säng med rummets alla lampor tända. Alltså jag tror inte ni förstår hur anmärkningsvärt det faktiskt är, att jag somnade innan klockan sju en tisdagkväll. Den senaste tiden har jag haft väldigt svårt att somna, även då jag är jättejättetrött och hemskt gärna bara hade somnat.

Så mycket mer spännande än så blev inte min gårdag. Jag klev upp för att få i mig lite mer mat, ta av mig träningskläderna jag gjort mig redo i tidigare under kvällen, släcka ner i lägenheten, säga tack och adjö tisdag – och helt enkelt somna om. Idag vaknade jag en riktigt lagom tid, runt halv åtta, och har trots en fortfarande rätt ”sliten känsla” fått en del jobb gjort.

Något jag alltid har hemma, och som är ett nästintill obligatoriskt inslag de dagar jag sitter och jobbar vid datorn hela dagen, är choklad. För tillfället är jag inne i en period då jag helst köper hem ”en något ljusare” mörk choklad med havssalt, och den senaste tiden har det blivit många Marabou Premium Pekan & Havssalt och Anthon Berg’s ”Chocolate Stick” med Mandel & Havssalt. En tredje, och relativt ny, lättsaltad chokladfavvo är ICA’s egna, ur deras ekologiska serie ”i love eco”. Den är något ljusare än de andra (55%) och riktigt god. Idag varvar jag den och marabou’s variant med pekannötter, här hemma framför datorn och jobbet. Omväxling förnöjer, ni vet.

icaecochocsalt

Har du provat denna? Eller vilken är din choklad-favvo just nu? Jag älskar att testa nytt så alla tips välkomnas, hihi.

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Tanja
  23 mars, 2016 at 13:13

  Låter som att du haft väldigt mycket under en ganska lång tid så inte konstigt om kroppen säjer ifrån till slut. Glöm inte bort o vara snäll mot dig själv och lyssna på signalerna.
  Sött och salt måste vara världens godaste kombo! Choklad med havssalt… eller salty caramel…. mmm…. MEN det jag egentligen skulle skriva om var Picklad rödlök. *YUM* Har länge haft för mig att jag inte gillar picklade grönsaker… WHAT? Det var ju hur gott som helst! Så stort tack för att du skrev om det för ett litet tag sedan.

 • Svara
  Tanja
  23 mars, 2016 at 13:13

  Låter som att du haft väldigt mycket under en ganska lång tid så inte konstigt om kroppen säjer ifrån till slut. Glöm inte bort o vara snäll mot dig själv och lyssna på signalerna.
  Sött och salt måste vara världens godaste kombo! Choklad med havssalt… eller salty caramel…. mmm…. MEN det jag egentligen skulle skriva om var Picklad rödlök. *YUM* Har länge haft för mig att jag inte gillar picklade grönsaker… WHAT? Det var ju hur gott som helst! Så stort tack för att du skrev om det för ett litet tag sedan.

 • Svara
  Anonym
  23 mars, 2016 at 14:17

  Hej Fanny! Hur hittar man ”balansen” i kosten? Har haft ätstörningar i så sjukt många år nu, och äter i princip bara saker jag känner att jag ”måste” äta, och sellan saker som jag tycker är gott. Varje gång jag provar mig på något onyttigt eller mindre hälsosamt i mina ögon, så hetsäter jag 🙁 Jag älskar choklad, men om jag har det hemma kan jag inte låta bli att äta upp allt. Oftast inte hela på en gång, men under en dag.

  Några tips? (har haft anorexi, och er nu mera inne i ortoreksi/bulimi)

  • Svara
   Fanny Roethlisberger
   23 mars, 2016 at 19:38

   Hej!
   Den här frågan sparar jag för att i dagarna svara i ett eget inlägg, då jag får den rätt ofta och tror att flera kan vara intresserade och ha nytta av svaret. Så håll utkik så ska jag så snart som möjligt skriva lite om hur jag tänker kring det här!
   Kram, Fanny

 • Svara
  Anonym
  23 mars, 2016 at 14:17

  Hej Fanny! Hur hittar man ”balansen” i kosten? Har haft ätstörningar i så sjukt många år nu, och äter i princip bara saker jag känner att jag ”måste” äta, och sellan saker som jag tycker är gott. Varje gång jag provar mig på något onyttigt eller mindre hälsosamt i mina ögon, så hetsäter jag 🙁 Jag älskar choklad, men om jag har det hemma kan jag inte låta bli att äta upp allt. Oftast inte hela på en gång, men under en dag.

  Några tips? (har haft anorexi, och er nu mera inne i ortoreksi/bulimi)

  • Svara
   Fanny Roethlisberger
   23 mars, 2016 at 19:38

   Hej!
   Den här frågan sparar jag för att i dagarna svara i ett eget inlägg, då jag får den rätt ofta och tror att flera kan vara intresserade och ha nytta av svaret. Så håll utkik så ska jag så snart som möjligt skriva lite om hur jag tänker kring det här!
   Kram, Fanny

 • Svara
  Karin Fitness & Hälsa
  23 mars, 2016 at 21:18

  Verkligen en märklig dag. Uppenbarligen behövde du sova!

 • Svara
  Karin Fitness & Hälsa
  23 mars, 2016 at 21:18

  Verkligen en märklig dag. Uppenbarligen behövde du sova!

 • Svara
  Mari
  25 mars, 2016 at 06:54

  Åh, älsk på den kombon på choklad 🙂

 • Svara
  Mari
  25 mars, 2016 at 06:54

  Åh, älsk på den kombon på choklad 🙂

Lämna ett svar